Πολιτική

Νέο παραλήρημα με fake news από τον Ακάρ: «Κακομαθημένος γείτονας η Ελλάδα» - Κρίσιμο το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

«Η Αθήνα αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία», τονίζει ο Ακάρ, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα- «Ζήτημα Ελλάδας» στο επίκεντρο του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Νέο παραλήρημα με fake news από τον Ακάρ:«Κακομαθημένος γείτονας η Ελλάδα»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεν κάνουν πίσω από τη «γραμμή» της όξυνσης και της κλιμάκωσης του «πολέμου των fake news» ο Ταγίπ Ερντογάν και οι αξιωματούχοι, με τον Χουλουσί Ακάρ να παίρνει τη σκυτάλη των προκλήσεων και των απειλών.

Ειδικότερα, στη διάρκεια στρατιωτικής εκδήλωσης, ο ίδιος εξαπέλυσε τις γνωστές κατηγορίες σε βάρος της Αθήνας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «H Eλλάδα αποτελεί το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της κακής γειτονίας. Δυστυχώς συνεχίζουν με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική και συνεχίζει επίσης την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωπη στάση. Αυτός ο κακός γείτονας που με κάθε ευκαιρία μας κατηγορεί στους άλλους τηρεί εχθρική στάση απέναντι μας».

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο Ακάρ συνέχισε την ομιλία του στον ίδιο προκλητικό τόνο λέγοντας: «Βάζουν στην άκρη τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων και συσσωρεύουν όπλα στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Με την πρόκληση κάποιων και δυστυχώς με τη συνεννόηση της ΕΕ, ανέλαβε τον ρόλο ενός κακομαθημένου παιδιού, τροφοδότησε την αστάθεια στην περιοχή με πρωτόγνωρες, παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις και πρακτικές και σπατάλησε τους πόρους των δικών της ανθρώπων σε μια μάταιη προσπάθεια.να πάρουμε τα όπλα μόνο και μόνο από ανησυχία για το πολιτικό τους μέλλον μέλλον».

«Επεκτάθηκε τρεις φορές σε επτά στάδια από την ημέρα ίδρυσής της, μπήκε κάτω από τη μύτη μας, κατηγορώντας την Τουρκία για επεκτατισμό και μιλάει με μεγάλη αλαζονεία για ‘Νεο-Οθωμανική πολιτική’, δημιουργούν πλασματικές συμμαχίες και παραχωρεί τα εδάφη της, και μετά κρύβεται πίσω απο τους άλλους και επιχειρεί να μας δείξει πυγμή, αφαιρεί τα δικαιώματά της τουρκικής μειονότητας τους και αγνοώντας την τουρκική ύπαρξη, προσπαθεί να τους εκφοβίσει με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις, διαπράττοντας συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας».

O Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε για μία ακόμη φορά τα fake news για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «συνεργαζόνται με τρομοκρατικές οργανώσεις και τους παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη, απωθούν ανελέητα τους πρόσφυγες, βυθίζουν τις βάρκες τους στα κρύα και σκοτεινά νερά του Αιγαίου».

Και η επιθετική ρητορική του Ακάρ ολοκληρώθηκε με την επανάληψη όσων είχε πει ο Ερντογάν από τον ΟΗΕ: «Η μάστιγα των αθώων ανθρώπων στηρίζεται στους Έλληνες πολιτικούς. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρός μας, οι διεθνείς θεσμοί θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Ελλάδα που έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και να πουν «σταματήστε» σε αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Aυτοί οι υποκριτές δεν παίρνουν μαθήματα από την ιστορία. Μπορεί να ξέχασαν ποια ήταν η μοίρα τους όταν έστειλαν τα παιδιά τους σε αυτές τις χώρες πριν από 100 χρόνια με ενθουσιασμό για περιπέτεια, αλλά μπορεί να ξέχασαν ότι κάποιοι λάτρεις της περιπέτειας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην κρεμάλα, αλλά ας σας το θυμίσουμε στο όνομα της καλής γειτονίας. Συνειδητοποιήστε τη σοβαρότητα αυτής της δουλειάς. Σταματήστε να πηγαίνετε με λάθος δρόμο. Αποφύγετε τις προβοκάτσιες που θα προκαλέσουν καταστροφή. Μην κατεβείτε στο πηγάδι με το σχοινί κάποιου άλλου».

Η Ελλάδα στο επίκεντρο του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Στο μεταξύ, ζήτημα «Ελλάδας» θα θέσει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη σημερινή συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας τονίζουν τη σημασία της σημερινής συνεδρίασης, όπου «θα εξεταστούν λεπτομερώς τα βήματα της Ελλάδας που εξοπλίζει νησιά του Αιγαίου» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας κυριαρχεί στην τουρκική ειδησεογραφία. «Στο συμβούλιο θα αξιολογηθεί η απάντηση που θα δοθεί στις ελληνικές προκλήσεις» αναφέρει το δίκτυο Haber Global, σημειώνοντας: «Οι στιγμές κατά τις οποίες ελληνικά αποβατικά μετέφεραν σε Μυτιλήνη και Σάμο αμερικανικής κατασκευής τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα καταγράφηκαν από τουρκικά UAV. Στο συμβούλιο θα εξεταστούν τα βήματα που θα γίνουν στην διεθνή αρένα, ώστε να υπάρξει αντίκτυπος για τις προκλήσεις με τον εξοπλισμό των νησιών που έχουν αποστρατικοποιημένο καθεστώς».

Δείτε επίσης