Πολιτική

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν: «Τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα»

«Όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται, τα νερά μας είναι απόρθητα» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλάκατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος»

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν: «Τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μία μέρα μετά τα παραληρήματα των Τούρκων από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε νέο σαφές μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας στο πλευρό του Ευρώπη και ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, κατά την τελετή ονοματοδοσίας της πυραύλακατου «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα», «τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα» και «η ιστορία διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει αυτά τα σύνορα τιμωρείται».

Πυραυλάκατος

«Είναι πολλά τα μηνύματα που στέλνει σήμερα το νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού. Η ταχύτητα και ο εξοπλισμός του δηλώνει ότι τα νερά μας θα παραμείνουν απόρθητα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Πυραυλάκατος

Όπως τόνισε, δε, η κατασκευή του από ελληνικά χέρια δηλώνει ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα ναυπηγεία σε Σκαραμαγκά και Ελευσίνα. «Θωρακίζουμε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας ενώ πάνω από όλα το ίδιο το όνομα του πλοίου θα διαλαλεί ότι η πατρίδα μας μένει πιστή στην αρχή οι ήρωες γεννούν νέες ήρωες» πρόσθεσε.

Πυραυλάκατος

«Η πυραυλάκατος θα ταξιδεύει παντού την αλήθεια της ιστορίας, ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο σε μια ιερή αποστολή στην οποία θα ενταχθούν τρεις φρεγάτες Belh@rra και 4 ανανεωμένες ΜΕΚΟ. Το Πολεμικό Ναυτικό γίνεται πιο ισχυρό όπως και η Πολεμική Αεροπορία με τα Rafale και τα αναβαθισμένα F-16 Viper όπως και ο Στρατός εκσυγχρονίζει με σχέδιο το δυναμικό του», είπε.

Πυραυλάκατος

Εκφράζοντας το «ευχαριστώ» του στις άνδρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «για τη στάση σας, σας ευγνωμονεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας οι οποίοι κλείνουν τα αυτιά τους σε πυροτεχνήματα και απειλές ακούγοντας μόνο τη φωνή της δικαιοσύνης και της ιστορίας που διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται και ότι στον 21ο αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα και δεν έχουν θέση επίδοξοι ταραχοποιοί».

Πυραυλάκατος

«Το επαναλαμβάνω: τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και είναι μεγάλο λάθος κάποιοι να επιχειρούν να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πυραυλάκατος

Πυραυλάκατος

Δείτε επίσης