Πολιτική

Ειδικό δικαστήριο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς τοποθετήθηκαν επί των κατηγοριών που τους αποδίδονται

Ειδικό δικαστήριο: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν και δήλωσαν ότι θα αποδείξουν την αθωότητά τους κατά την πρώτη τους τοποθέτηση ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο Βασιλική Ηλιοπούλου τι έχει να να πει επί των κατηγοριών, δήλωσε: «Αρνούμαι παντελώς την κατηγορία και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές».

Στο σημείιο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι η κ. Τουλουπάκη κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας επειδή δεν απέστειλε στη Βουλή καταγγελίες, που είχε υποβάλλει το ΚΙΝΑΛ κατά των τότε υπουργών Παν. Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθού που διαχειρίστηκαν το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Τοποθετούμενος επί του κατηγορητηρίου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε: «Δηλώνω αθώος για τις δύο κατηγορίες. Για τη μη αποστολή αμελλητί της δικογραφίας στη Βουλή δεν έχω καμία απολύτως σχέση και ευθύνη. Όπως προκύπτει, τα έγγραφα κατατέθηκαν στην κυρία Ράικου, πριν την αντικαταστήσει η κ. Τουλουπάκη και εκείνη αποφάσισε να τα συσχετίσει με τη δικογραφία της Novartiis και να μην τα στείλει στη Βουλή».

Αυτή ήταν η θέση του κ. Παπαγγελόπουλου για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας (με φυσική αυτουργό την Ελένη Τουλουπάκη) σχετκά με τις καταγγελίες ΚΙΝΑΛ κατά των Παν. Κουρουμπλή και Ανδρ. Ξανθού.

Σχετικά με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για ψεύδη των εισαγγελικών λειτουργών που τον κατήγειλαν. Υπενθυμίζετα, ότι αυτή η κατηγορία αφορά παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στο έργο των εισαγγελέων Ελένης Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου και Γεωργίας Τσατάνη.

«Θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με το λόγο μου κόντρα στο λόγο τους, αλλά με το λόγο τους απέναντι στο δικό τους λόγο, στις καταθέσεις τους. Εκτός από τις αντιφάσεις, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού, κατέθεσαν και διαφορετικά πράγματα κάθε φορά. Η αλήθεια είναι σταθερό σημείο αναφοράς. Όσες φορές κι αν καταθέσει κανείς, αν είναι ειλικρινής, τα ίδια θα πει. Αν ψεύδεσαι, ξεχνάς και αναγκάζεσαι να βρεις νέα ψεύδη για να καλύψεις τα παλιά» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Οι κατηγορούμενοι υπέβαλλαν στο ειδικό δικαστήριο κατάλογο με τους μάρτυρες υπεράσπισης τους.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία συνεχίζεται με την υποβολή ενστάσεων.

Δείτε επίσης