Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη στους βουλευτές του: «Να είμαστε μετρημένοι με τις επιτυχίες, η κοινωνία περνάει δύσκολα»

«Θέλω να είμαστε πολύ μετρημένοι στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες. Οι πολίτες έχουν μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται», τόνισε ο πρωθυπουργός

Μήνυμα Μητσοτάκη στους βουλευτές του: «Να είμαστε μετρημένοι με τις επιτυχίες, η κοινωνία περνάει δύσκολα»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μήνυμα στους βουλευτές του να είναι «μετρημένοι με τις επιτυχίες και στον τρόπου που τις επικοινωνούν στους πολίτες, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα», εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όπου πήραν το λόγο 27 βουλευτές.

«Θέλω να είμαστε πολύ μετρημένοι στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες. Έχουμε να επιδείξουμε πάρα πολλά ως κυβερνητικό έργο και νομίζω ότι έχετε δίκιο όταν μερικές φορές επισημαίνετε ότι μέσα στην πυκνότητα των εξελίξεων πολλά από τα σημαντικά τα οποία γίνονται δεν περνούν τελικά στους πολίτες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στο τέλος των παρεμβάσεων.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, «υπάρχει η γενικότερη αίσθηση στους πολίτες ότι αυτή η Κυβέρνηση παράγει πολύ και σημαντικό έργο. Όπως υπάρχει και η αίσθηση, ότι υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

«Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη της πραγματικότητας: και αυτή λέει ότι η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται», σημείωσε.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα του κόστους ζωής και της εισαγόμενης κρίσης η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο.

Το λέω διότι δεν πρέπει μερικές φορές μέσα από την προβολή του κυβερνητικού έργου- η οποία πρέπει να γίνεται - να αγνοούμε αυτή την άλλη όψη της πραγματικότητας.

Νομίζω ότι όλοι είστε πολύ έμπειροι για να γνωρίζετε ότι αυτή την ισορροπία θα πρέπει να την τηρούμε και να επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες», κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε επίσης