Πολιτική

Γιώργος Γεωργαντάς: Έρχονται ενισχύσεις και επιδοτήσεις σε κτηνοτρόφους και αγρότες

Οι προβλέψεις για κατανομή 89 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους και 60 εκ. ευρώ για λιπάσματα. Πως θα επιδοτηθούν αγρότες για αγορές αγροτεμαχίων και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών

Γιώργος Γεωργαντάς:  Έρχονται ενισχύσεις και επιδοτήσεις σε κτηνοτρόφους και αγρότες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με το συνδυασμό ζωικού κεφαλαίου και την παραγωγή σε γάλα ή κρέας θα γίνει η κατανομή των 89 εκατ. ευρώ προς τους κτηνοτρόφους, σύμφωνα με την πρόταση που εστάλη προς έγκριση στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Γωργαντάς, αναφερόμενος στον τρόπο κατανομής της ενίσχυσης των 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα, επισήμανε ότι η κατανομή της θα γίνει με βάση τα τιμολόγια αγοράς των λιπασμάτων. Για το θέμα αυτό είπε ότι θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις έως τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μιλώντας για τα σχέδια βελτίωσης ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι δίνεται η δυνατότητα σε αγρότες να επιδοτηθούν για την αγορά όμορων αγροτεμαχίων κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο καταπολεμά σε ένα μεγάλο βαθμό το ζήτημα του κατακερματισμού του μικρού κλήρου στη χώρα μας. Σημείωσε ότι μέσω του ιδίου μέτρου θα δοθεί επιδότηση σε παραγωγούς για την κατασκευή ή χρήση προκατασκευασμένων οικίσκων για τη στέγαση εργατών γης.

Τέλος ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της αναζήτησης θεσμικών λύσεων για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, επιδοτούνται 75.000 αγροτικές εκμεταλλεύσεις για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.

Δείτε επίσης