Πολιτική

Παναγιωτόπουλος σε Στόλτενμπεργκ: «Καμία ανοχή σε αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ για την επιθετική ρητορική της Τουρκίας

Παναγιωτόπουλος σε Στόλτενμπεργκ: «Καμία ανοχή σε αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών

Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε 22 λεπτά, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την ειρήνη και συγκεκριμένα, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας. Υπογράμμισε, ειδικότερα, ότι οι εξελίξεις αυτές υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή της Συμμαχίας, και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Όπως επισήμανε πάγια θέση της Ελλάδας είναι η συνεννόηση και ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή καλής γειτονίας. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την συνδρομή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και καταδίκασε κάθε αναθεωρητισμό που προκαλεί αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.

Όσον αφορά πιθανή συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Υπουργού και του Τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πρόθεση από την τουρκική πλευρά, ωστόσο η ελληνική πλευρά ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ και τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορν.

Δείτε επίσης