Πολιτική

Βουλή: «Μύλος» έγιναν Σακοράφα - Πολάκης - Κλήθηκε η φρουρά για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Στο κοινοβούλιο είστε, όχι στο καφενείο του χωριού σας. Σας παρακαλώ πολύ», είπε μεταξύ άλλων στο Παύλο Πολάκη

Βουλή: «Μύλος» έγιναν Σακοράφα - Πολάκης - Κλήθηκε η φρουρά για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη να απορρίπτει τις αιτιάσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση του Κ. Μαραβέγια προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της προεδρεύουσας, Σοφίας Σακοράφα (ΜέΡΑ25), που ζήτησε από την φρουρά να τον απομακρύνει από την αίθουσα.

«Ο κ. Μαραβέγιας, αντί να βρει μια τρύπα να κρυφτεί είχε το θράσος να με αποκαλέσει άσχετο και αδαή», είπε αρχικά ο κ. Πολάκης ζητώντας το λόγο επί προσωπικού και πρόσθεσε: «είναι φωτογραφική η προκήρυξη ή δεν είναι; Δεν είπα παράνομο γενικώς, φωτογραφικό είπα ότι είναι».

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, έλαβε το λόγο και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η συμπερίληψη κάποιου στον οριστικό πίνακα δεν είναι το τελευταίο βήμα της έγκρισης, αλλά απαιτείται και έκδοση ΦΕΚ.

Ο Παύλος Πολάκης διέκοπτε από τη θέση του και μιλούσε έντονα προκαλώντας την απάντηση του υπουργού «δεν μπορώ με το παραλήρημα αυτό στη Βουλή. Είναι ένα θέμα που ο κ. Πολάκης δεν γνωρίζει. Σήμερα που μιλάμε δεν έχει πάρει έγκριση ακόμα».

Όσο ανέβαινε το θερμόμετρο η προεδρεύουσα κ. Σακοράφα έλαβε, η οποία και εγκάλεσε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στη συνέχεια ζήτησε την παρέμβαση της φρουράς.

Ο διάλογος

Σακοράφα: «κ. συνάδελφε δεν είναι καφενείο η αίθουσα, έχετε κάνει καφενείο τη Βουλή, ορίστε μας»
Πολάκης: «Ε μα δουλευόμαστε τώρα»
Σακοράφα: «κ. Πολάκη, παρακαλώ πολύ, μπορείτε να βγάλετε έξω τον κ. συνάδελφο; Από την αίθουσα;»
Πολάκης: «Όχι δεν μπορούνε»
Σακοράφα: «Μπορούνε. Η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη για βουλευτή. Είστε υποχρεωμένος να τον ακούσετε όπως ακούνε και εσάς όλοι με τον τρόπο που μιλάτε»
Πολάκης: «Μη κουνάτε το δάχτυλο»
Σακοράφα: «Δεν κουνάω κανένα δάχτυλο. Που νομίζετε ότι είστε; Στο κοινοβούλιο είστε, όχι στο καφενείο του χωριού σας. Σας παρακαλώ πολύ».

Νωρίτερα, ο Κ. Μαραβέγιας είχε εξαπολύσει επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οφείλω ένα σχόλιο στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ που μου έκαναν την τιμή να ασχοληθούν με εμένα και την οικογένειά μου» είπε εισαγωγικά ο βουλευτής Μαγνησίας με τη ΝΔ, προσθέτοντας πως με τον Π. Πολάκη ασχολείται πλέον η Δικαιοσύνη εξαιτίας της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του.

«Οι συνάδελφοι θα έπρεπε εξ αρχής να έχουν καταθέσει Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων αντί να αφήσουν έναν αδαή να ασχολείται με την υπόθεση» σχολίασε. «Πόσο άσχετος είναι ο κ. Πολάκης αποδεικνύεται από σημερινή του ανάρτηση που λέει ότι ο Αναπτυξιακός δεν προέβλεπε χρηματοδοτήσεις για τέτοιου είδους επιχειρηματικά σχέδια», πρόσθεσε ο κ. Μαραβέγιας, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια δημιουργίας «ατμόσφαιρας πολιτικού χαμαιτυπείου», η οποία «δεν πρέπει να αποσπάσει την κυβέρνηση και τη ΝΔ από το πλήθος των θετικών μέτρων που παίρνουν».

Δείτε επίσης