Πολιτική

Μεταναστευτικό: «Παίζει» προπαγάνδα και προκαλεί η Τουρκία - «Μας συκοφαντείτε»

Ζητάνε και τα ρέστα οι Τούρκοι για τις εικόνες ντροπής στον Έβρο, με τους 92 γυμνούς μετανάστες - Νέα προκλητική επίθεση Τσαβούσογλου

Μεταναστευτικό: «Παίζει» προπαγάνδα και προκαλεί η Τουρκία - «Μας συκοφαντείτε»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επιμένει στη «γραμμή» της όξυνσης και της προπαγάνδας η Τουρκία στη «σκιά» του αδιανόητου περιστατικού με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο.

Την ώρα που η Αθήνα εγκαλεί την Άγκυρα για «απάνθρωπη» στάση και εικόνες «ντροπής», ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου περνά στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας νέο «πόλεμο» με fake news.

Ειδικότερα, τραβώντας το σχοινί, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε εκ νέου στην Αθήνα, ισχυριζόμενος τα εξής: «Είναι γνωστό ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και συκοφαντεί την Τουρκία».

«Η Τουρκία έχει γίνει και πάλι το κέντρο του διεθνούς γεωπολιτικού ενδιαφέροντος όπως συνέβαινε και στην ιστορία. Βρισκόμαστε σε μια κομβικής σημασίας θέση στην οποία συνδέουμε την Ανατολή με τη Δύση, τον Βορρά με τον Νότο, στην ενέργεια, το εμπόριο και τις μετακινήσεις» δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Υποστήριξε, δε, ότι η σημασία της τουρκικής περιοχής για την παγκόσμια σταθερότητα και ευημερία έχει αυξηθεί εν μέσω συνεχιζόμενων παγκόσμιων κρίσεων, ενώ τόνισε πως η Άγκυρα πρέπει να παρουσιάσει ένα «ισχυρό όραμα για το μέλλον».

«Ο τρόπος για να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε τόπο σταθερότητας αυξάνοντας παράλληλα την ευημερία των εθνών μας είναι με την ενίσχυση της ενότητάς μας. Ο τρόπος για να ενισχύσουμε την ενότητά μας είναι να κάνουμε τα σωστά βήματα τη σωστή στιγμή με θάρρος», ισχυρίστηκε ακόμη.

Δείτε επίσης