Πολιτική

Ν. Δένδιας: Αναχωρεί το απόγευμα για το Κίεβο - Θα συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, και ότι καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, από όπου και εάν προέρχεται

Ν. Δένδιας: Αναχωρεί το απόγευμα για το Κίεβο - Θα συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναχωρεί το απόγευμα για το Κίεβο όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα (Dmytro Kuleba) και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η επίσκεψη αυτή θα είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο των επαφών του, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, και ότι καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, από όπου και εάν προέρχεται.

Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.

Για λόγους ασφαλείας, λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε επίσης