Πολιτική

Κ.Μητσοτάκης: Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη ανακτά τον έλεγχο

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κρίσιμο» το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και πρόσθεσε πως «έχει έρθει πια η ώρα να πάρουμε ευρωπαϊκές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του πιο κρίσιμου ζητήματος που απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Κ.Μητσοτάκης: Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη ανακτά τον έλεγχο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Η Ευρώπη ανακτά τον έλεγχο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλάισιο της παρέμβασής του στη συζήτηση για την ενέργεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες και παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία.

«Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη ανακτά τον έλεγχο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διστάζουμε άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα ανέφερε ότι η διαρροή και μόνο του σχεδίου για παρέμβαση στην τιμή του φυσικού αερίου (πλαφόν) στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας αποτέλεσε μήνυμα προς την αγορά που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές.

«Οι αγορές βλέπουν την αποφασιστικότητά μας. Αν δεν στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και την εντολή στην Επιτροπή να προχωρήσει στη δέσμη προτάσεων, οι αγορές θα αντιδράσουν.Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Δεν μπορούμε να αποτύχουμε», τόνισε.

Κατά την είσοδό του στη συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κρίσιμο» το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και πρόσθεσε πως «έχει έρθει πια η ώρα να πάρουμε ευρωπαϊκές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του πιο κρίσιμου ζητήματος που απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

«Και αναφέρομαι στο υψηλό κόστος ενέργειας, το οποίο προκαλεί αλυσιδωτές επιπτώσεις σε πολύ υψηλά επίπεδα πληθωρισμού. Θεωρώ ότι μετά από πολλή δουλειά προεργασίας έχουμε φτάσει πια στο σημείο να έχουμε στη διάθεσή μας ένα πακέτο προτάσεων από την ευρωπαΐκή επιτροπή που κινείται στην σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης