Πολιτική

Ζεττα Μακρή: «Σημαντικές προσπάθειες για την κατάρτιση των παιδιών μας»

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός η είσοδος της Ελλάδας στον διεθνή Οργανισμό WorldSkills Europe

Ζεττα Μακρή: «Σημαντικές προσπάθειες για την κατάρτιση των παιδιών μας»

Ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός χαρακτήρισε την είσοδο της Ελλάδας στον διεθνή Οργανισμό WorldSkills Europe, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Zέττα Μακρή.

Πρόκειται για έναν οργανισμό που ενισχύει τις δεξιότητες όλων των εμπλεκομένων έτσι ώστε το ανθρώπινο δυναμικό να μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας. «Καταβάλουμε συνεχώς σημαντικές προσπάθειες ως υπουργείο για την κατάρτιση των παιδιών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να εφαρμόσουμε το προεκλογικό πρόγραμμα στην εκπαίδευση. Ένα πρόγραμμα που επέβαλε καινοτομίες και δεξιότητες», όπως είπε. Ειδικότερα σύμφωνα με την κα Μακρή, μεταξύ άλλων: «Διορίσαμε 25.000 εκπαιδευτικούς. Δημιουργήσαμε 1.100 οργανικές θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών ενώ έχουν ήδη προσληφθεί περισσότεροι από 2.000 και αυτό έχει σημασία στη ζοφερή πραγματικότητα». Μεγάλη σημασία, σύμφωνα με την κα Μακρή, δίνεται επίσης στην ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαίδευσης, και σημείωσε ότι ήδη μισό εκατομμύριο παιδιά έκαναν χρήση του voucher των 200 ευρώ.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικές οι δεξιότητες για την προσαρμογή στο σήμερα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ ανέλυσε τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος έδωσε έμφαση στην ανάγκη για συνεχή κατάρτιση, ωστόσο όπως είπε: «Γίνονται επενδύσεις σε τεχνολογικές εταιρείες αλλά τα logistics δε φθάνουν γιατί έχουμε δώσει βάρος σε ανθρωπιστικές εκπαιδεύσεις, ενώ θα πρέπει να ενισχυθεί η τεχνολογική και βιώσιμη εκπαίδευση». Επιπλέον ανέφερε ότι «μαζί με την μέση εκπαίδευση απαιτείται ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να αναδεικνύονται οι δεξιότητες των πολιτών».

Σύμφωνα με τον κ. Κυμπουρόπουλο «έχουν γίνει μεγάλα βήματα. Το ζήτημα είναι να συμμετέχουν όλοι έτσι ώστε να πάμε στο μέλλον. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η διά βίου μάθηση είναι πολύ σημαντική. Θέλουμε να την καταστήσουμε σταθερή ως εργαλείο ανάπτυξης των πολιτών».

Δείτε επίσης