Πολιτική

Τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν να επιτηρούν στην κεντρική Μεσόγειο

Η ιστοσελίδα Itamilradar εντόπισε τις πτήσεις τουρκικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών που επιτηρούσαν στην κεντρική Μεσόγειο, ανάμεσα στη Μάλτα και τη Λιβύη.

Τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν να επιτηρούν στην κεντρική Μεσόγειο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στρατιωτικό αεροσκάφος της Τουρκίας πραγματοποίησε χθες Τετάρτη το απόγευμα αποστολή επιτήρησης πάνω από την κεντρική Μεσόγειο, αναφέρει η ιστοσελίδα Itamilradar (απ’ όπου και η εικόνα, επάνω), η οποία ειδικεύεται στην παρακολούθηση των πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών.

Απογειώθηκε από το Ικόνιο

Ενα Boeing E-7T της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (reg. 13-004 – f/n TURAF42), το οποίο απογειώθηκε από το Ικόνιο, πετούσε νότια της Σικελίας, στα μισά της απόστασης μεταξύ Μάλτας και Λιβύης, σύμφωνα με το Itamilradar.

Ο ιστότοπος εντόπισε ένα τουρκικό AWACS με παρόμοια αποστολή την περασμένη εβδομάδα.

«Ελληνικά μάτια»

Στην περιοχή αυτή πέταξε, επίσης την περασμένη εβδομάδα, και ελληνικό AWACS, όπως σημειώνει η ίδια ιστοσελίδα σε άρθρο της με τον τίτλο «Ελληνικά μάτια πάνω από την κεντρική Μεσόγειο».

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, ένα αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Embraer EMB-135 AEW&C (αρ. 725), που απογειώθηκε από την Ελευσίνα, πραγματοποίησε αποστολή επιτήρησης πάνω από την κεντρική Μεσόγειο, νότια της Σικελίας (εικόνα, κάτω).

Μεσόγειος1

Συνήθως, αυτές οι αποστολές εκτελούνται πάντα εντός του FIR Αθηνών, σημειώνει ο itamilradar.

Και προσθέτει ότι αυτή η πτήση εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης IRINI. (σ.σ.: Η επιχείρηση διεξάγεται με βάση το ψήφισμα 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σχετίζεται με την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη).

Δεν συμμετέχει στην επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ

Την περασμένη εβδομάδα, στην περιοχή αυτή επιχείρησε και ένα Boeing E-7T της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα itamilradar, δεν εντάσσεται στην επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ.

Πηγή: itamilradar.com, echedoros-a.gr

Δείτε επίσης