Πολιτική

«Είναι ακρίβεια Πούτιν και όχι Μητσοτάκη»

«Το καλάθι του νοικοκυριού θα βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια», τόνισε ο πρωθυπουργός

«Είναι ακρίβεια Πούτιν και όχι Μητσοτάκη»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Είναι ακρίβεια Πούτιν και όχι Μητσοτάκη» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός για το «καυτό» ζήτημα των ανατιμήσεων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Για το καλάθι του νοικοκυριού ο πρωθυπουργός τόνισε πως εισήχθη για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και πως έως τώρα έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά.

Σε ερώτηση δε γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στη μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν προκρίνει το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς, όπως είπε, «κανείς δεν μας εγγυάται ότι η μείωση θα καταλήξει στον καταναλωτή», σημειώνοντας επίσης πως μία τέτοια εξέλιξη θα επιβράβευε και όλους όσοι δεν την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον επίκειται κυβερνητική παρέμβαση για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης, ο πρωθυπουργός απάντησε: «δεν είμαι έτοιμος να σας πω, θα δούμε ποιες δυνατότητες έχουμε, οτιδήποτε κάνουμε θα γίνει πολύ προσεκτικά και μετρημένα, καθώς δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από τον προϋπολογισμό. Όταν είμαστε έτοιμοι θα το μάθετε από τα αρμόδια όργανα».

Δείτε επίσης