Πολιτική

Μητσοτάκης: Τα εκλογικά διλήμματα, η ολομέτωπη επίθεση σε Τσίπρα και τα μηνύματα

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα «συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και που ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής»

Μητσοτάκης: Τα εκλογικά διλήμματα η ολομέτωπη επίθεση σε Τσίπρα και τα μηνύματα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μέσα από ένα κείμενο 4000 λέξεων ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε στο κομματικό του ακροατήριο πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα απέναντι σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και ανέβασε τους τόνους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο από όσο μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα κατά πολλούς της προεκλογικής περιόδου η οποία προδιαγράφεται να είναι η πιο οξυμένη των τελευταίων χρόνων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα των ημερών που είναι αυτό των παρακολουθήσεων και εδώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο πρωθυπουργός άπλωσε στο κομματικό τραπέζι όλα τα συνθήματα με τα οποία θα πορευτεί το κυβερνών κόμμα προς τις κάλπες.

«Το είπαμε, το κάναμε», «δίπλα στον πολίτη», «προκοπή, «Σταθερότητα, Συνέχεια και Συνέπεια». Αυτές οι φράσεις περιέχουν και όλα τα διλήμματα αλλά και όσα κατά τον ίδιο διακυβεύονται στις εκλογές που επανέλαβε ότι θα γίνουν το 2023.

Φουλ επίθεση σε Τσίπρα

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός το «αφιέρωσε» στον Αλέξη Τσίπρα. Δεν του καταλόγισε μόνο ότι προσπαθεί να φθείρει την κυβέρνηση αλλά και ότι υπονομεύει το μέλλον της χώρας προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία. Περιέγραψε την Ελλάδα των τελευταίων τριών χρόνων και παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «δεύτερη φορά στην συμφορά».

Κατηγόρησε τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μέσα από την εισαγόμενη ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση προσπαθεί να προκαλέσει κοινωνική και πολιτική αναταραχή και τον συνέδεσε με κέντρα που στόχο έχουν μέσα από μια νοσηρή πολιτική ατμόσφαιρα επιχειρούν να καταστρέψουν την σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και να σπείρουν τον διχασμό.

Ειδικά για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου κατηγορώντας τον για «αριστερό τραμπισμό», ενώ αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το χαρακτήρισε ένα «συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και που ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής».

Έχω βάσιμες υποψίες ότι με παρακολουθούσαν

Ο πρωθυπουργός μετά από ημέρες «αποκαλύψεων» και ανελέητο σφυροκόπημα από τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν σήκωσε απλά το γάντι αλλά έθεσε ερωτήματα τα οποία τώρα καλείται να απαντήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως θύμισε στην τελευταία του συνέντευξη για την περίοδο της πρωθυπουργίας του επιβεβαίωσε ότι στην χώρα λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά. Είπε μάλιστα ότι έχει βάσιμες υποψίες ότι υπήρξε παρακολούθηση και του δικού του τηλεφώνου και της οικογένειάς του.

Ρώτησε λοιπόν ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ποιους ήθελε να προστατεύσει όταν πέντε ημέρες πριν τις εκλογές του 2019 άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης και μετέτρεψε το αδίκημα των υποκλοπών από κακούργημα φυλάκισης έως δέκα ετών σε απλό πλημμέλημα.

Σε ποιούς ξεπληρώνει γραμμάτια;

Άλλο ένα ερώτημα – κατηγορία προς το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αυτό όσον αφορά στην θωράκιση της χώρας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρέσβη και την απειλή ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία εάν δεν υπάρχει ελληνική προστιθέμενη αξία, ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να προσάψει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει «να ανατινάξει όπως είπε μια εθνική επιτυχία που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων». Τον κατηγόρησε ότι ξεπληρώνει γραμμάτια παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα του και μάλιστα παράφρασε το «go back Madam Merkel» σε «go back Mister Macron».

Μηνύματα και σε άλλους

Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έλειψαν και τα μηνύματα σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Με φράσεις όπως: «η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά είμαστε εμπόδιο σε κάποιους «ισχυρούς», αλλά λίγους», «Άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων» και «η κυβέρνηση δεν θέλει τους επιχειρηματίες ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές» ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία. Μάλιστα δεν παρέλειψε να πει την φράση «δεν μασάμε», προσπαθώντας να τονώσει την αυτοπεποίθηση των νεοδημοκρατών.

Όχι σε διάλογο με το παράλογο

Προσωπικός ήταν ο τόνος και προς τον Ταγίπ Ερντογάν στον οποίο θύμισε ότι ο ίδιος είναι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό και εκπροσωπώντας τον του λέει ότι η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις αλλά και πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάνει διάλογο με το παράλογο.

Η κρισιμότητα της κάλπης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας και έθεσε και πάλι ως πρώτο στόχο την αυτοδυναμία.

Μίλησε για μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης και επανέλαβε ότι η πρώτη κάλπη πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τελική γιατί αυτή θα καθορίσει τελικά ποιος θα κυβερνήσει.

Και για τον λόγο αυτό κάλεσε τα στελέχη του να απλωθούν στην κοινωνία, να παρουσιάσουν το έργο που έχει επιτευχθεί, χωρίς όμως κομπασμό, αλλά προβάλλοντας παράλληλα τα διλήμματα όπως «θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;», «ποιος είναι πιο ικανός να διαχειριστεί κρίσεις», ενώ ζήτησε και από τους πολίτες να συγκρίνουν τις δυο κυβερνήσεις γιατί είναι κρίσιμο ποιος θα οδηγήσει τον τόπο στην επόμενη μέρα.

Δείτε επίσης