Πολιτική

Ανδρουλάκης στο MEGA: Διαφωνώ με την τριετία

Κινήθηκα θεσμικά στο πλαίσιο της νομιμότητας επισήμανε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Ανδρουλάκης στο MEGA: Διαφωνώ με την τριετία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Διαφωνώ με την τριετία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στο κεντρικό δελτίου του MEGA, ερωτηθείς για την συνακρόαση του κινητού του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ξεκάθαρος για την υπόθεση της παρακολούθησής του και τόνισε ότι έχει κινηθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας για να ενημερωθεί για το λόγο που γινόταν συνακρόαση στο κινητό του.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Κινήματος τόνισε ότι κινήθηκε θεσμικά μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και τόνισε ότι θα πρέπει να ενημερώνονται οι πολίτες για το λόγο που παρακολουθείται.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που ετοιμάζεται και όπως είπε η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να αλλάξει τη νομοθεσία για τις παρακολουθήσεις.

Επίσης επισήμανε οτι τον παρακολουθούσαν κατά την προεκλογική περίοδο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μίλησε επίσης για τη δική του παρακολούθηση, επιμένοντας πως θα πετύχει να ενημερωθεί νόμιμα. Πήρε ακόμη θέση για τις δημοσιευθείσες λίστες, ενώ δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές με φως και όχι με σκοτάδι, για να ξέρει ο ελληνικός λαός ποιοι από το περιβάλλον του έπαιξαν και ποια παιχνίδια». Εξαπέλυσε συγχρόνως δε, δριμεία επίθεση κατά των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στο σκέλος των μετεκλογικών συνεργασιών.

Η κατάθεση (για διαβούλευση) του νομοσχεδίου για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών, είναι «σημαντική δικαίωση», είπε εισαγωγικώς ο Ν. Ανδρουλάκης. Κάνοντας ταυτοχρόνως λόγο για «εκτεταμένη θεσμική παρακμή με πρωταγωνιστή το Μέγαρο Μαξίμου», κατηγόρησε ειδικότερα τον πρωθυπουργό ως «αρνητή για μήνες, της πραγματικότητας».

Κρατώντας αποστάσεις από όσα έχουν δημοσιευθεί το τρέχον διάστημα, σημείωσε πως «διαβάζω πολλά ονόματα σε λίστες, εγώ δεν υιοθετώ τίποτε». Εστιάζοντας δε, στην προσωπική του στάση, υπογράμμισε ότι εξ αρχής κινήθηκε θεσμικά, πήγε έτσι, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά. Κάλεσε δε, οποιοσδήποτε έχει κάποιο στοιχείο να πράξει το ίδιο. Ταυτοχρόνως, αναφέρθηκε και στη χθεσινή αίτησή του ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ζήτησε να κηρυχθεί αντισυνταγματική η διάταξη που δεν επιτρέπει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, να ενημερώνει όσους έχουν παρακολουθηθεί από την ΕΥΠ. «Δεν μπορώ να μπω σε παράνομες ενέργειες», ξεκαθάρισε εξάλλου.

Καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει αναδρομική ισχύ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, παρατήρησε ότι έτσι θα διαλυθούν οι προεκλογικές σκιές και όλοι θα μάθουν τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ για πολιτικά πρόσωπα και τον ίδιο προσωπικά. «Για να πάμε σε ένα καθαρό τοπίο», επέμεινε. «Να μάθουμε όλοι τι έχει συμβεί - εγώ δεν φοβάμαι την αλήθεια» πρόσθεσε.

Ταυτοχρόνως ωστόσο, προχώρησε στην εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέτρεξε με το προτεινόμενο σχέδιο, να αποφύγει την καταδίκη του από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υποστήριξε δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης καθαίρεσε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα «γνωρίζοντας την παρακρατική λειτουργία αυτού του μηχανισμού». Ισχυρισμό που στήριξε κατά τα λεγόμενά του, στο ότι όντας 8 χρόνια ευρωβουλευτής δεν είχε υπάρξει θέμα, αλλά κατά την διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ «ξαφνικά γίνομαι κίνδυνος».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «είτε ο κ. Μητσοτάκης, είτε ο μηχανισμός που λειτούργησε από το Μέγαρο Μαξίμου, ήθελε να έχει μια μεγαλύτερη γνώση της προσωπικής μου στρατηγικής, ή και για κάποια άλλα που αφορούν το Predator». Στο σημείο αυτό έκανε και το διαχωρισμό - διευκρίνιση, ότι η μεν ΕΥΠ ακούει κάποιον όταν μιλά στο τηλέφωνο, με το Predator όμως ακούν τον στόχο, ακόμη και όταν είναι κλειστό το τηλέφωνό του, όταν μιλά με την γυναίκα και τα παιδιά του, ενώ παίρνει και όλα τα στοιχεία. «Δεν μπορούμε να ζήσουμε σε θεσμικό μεσαίωνα, όπου οι φιλελεύθερες δημοκρατίες θα απειλούνται από τέτοια λογισμικά», δήλωσε επίσης.

«Θα πετύχω να ενημερωθώ νόμιμα» τόνισε, στηλιτεύοντας την «παρακρατική ενέργεια», όπως την αποκάλεσε, εις βάρος του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ. Και σε επόμενο σημείο, είπε πως «εγώ δεν φοβάμαι κανένα, ούτε επιχειρηματίες, ούτε ιδιοκτήτες λογισμικών, ούτε συνεργάτες». Ζήτησε δε, εκ νέου, όλοι όσοι έχουν δει τα ονόματά τους δημοσιευμένα σε λίστες, να πάνε στη δικαιοσύνη και να την βοηθήσουν έτσι, να κάνει τη δουλειά της. Κάλεσε μάλιστα, τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, να μιμηθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να φτιάξει ένα μηχανισμό, ώστε τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στις εν λόγω λίστες, να μπορούν να ελέγξουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Εστιάζοντας επίσης, στην περίπτωση τη δική του, όπως και σε εκείνη του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ζήτησε να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε η ΑΔΑΕ να ενημερώσει και για τα προηγούμενα χρόνια.

Δείτε επίσης