Πολιτική

Οικονόμου: Πιλοτική λειτουργία για το "κουμπί πανικού" σε έξυπνα κινητά

Θα ειδοποιείται η αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας

Οικονόμου: Πιλοτική λειτουργία για το
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την εφαρμογή panic button με την οποία γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο θα μπορούν να ζητούν βοήθεια, είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση στη Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Την θέσπιση της πιλοτικής λειτουργίας για το «κουμπί πανικού» σε έξυπνα κινητά με το οποίο θα ειδοποιείται η αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, ανακοίνωσε με ανάρτηση του ο κυβερνητικός εκπροσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας με έμφαση ότι η κυβέρνηση ισχυροποιεί την κουλτούρα μηδενικής ανοχής απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

«Θεσπίζεται πιλοτική λειτουργία για το «κουμπί πανικού» σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, που εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά, και ειδοποιεί την Αστυνομία.Με σχέδιο ισχυροποιούμε τη κουλτούρα της μηδενικής ανοχής απέναντι στα περιστατικά κακοποίησης», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Το «κουμπί πανικού», είναι μια υπηρεσία η οποία σε βοηθά να ζητήσεις άμεσα βοήθεια, αν αντιμετωπίσεις κίνδυνο. Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή θα λειτουργήσει πιλοτικά για τις πλέον ευάλωτες στη βία γυναίκες, ενώ σε βάθος χρόνου στόχος είναι να μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Υπάρχει ένας τριψήφιος αριθμός τον οποίο καλείς με το κινητό σου και αμέσως μετά πατάς στην ένδειξη «πανικού» που βγαίνει στην οθόνη. Αυτόματα, το τηλέφωνο μέσω της ειδικής εφαρμογής συνδέεται με το κέντρο της υπηρεσίας, η οποία θα λαμβάνει τα τηλεφωνήματα και εκείνη εντοπίζει πού βρίσκεσαι μέσω του GPS του κινητού σου.

Δείτε επίσης