Πολιτική

Δημοσκόπηση ALCO: Προηγείται το κυβερνών κόμμα - 7,3% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Απογοήτευση για δικαιοσύνη για τις υποθέσεις με κακοποιήσεις παιδιών

Δημοσκόπηση ALCO: Προηγείται το κυβερνών κόμμα -  7,3% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα δημοσκόπηση της ALCO, δίνει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου στο κυβερνών κόμμα της τάξεως του 7,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταγράφει και τη δυσαρέσκεια των πολιτών για θέματα ακρίβειας, δικαιοσύνης αλλά και το ζήτημα της κακοποίησης μικρών παιδιών.

Το γκάλοπ της εταιρείας δημοσκοπήσεων που έγινε για λογαριασμό του ALPHA, έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου. Ειδικότερα καταγράφηκε: ΝΔ 30,3%, ΣΥΡΙΖΑ 23% ΠΑΣΟΚ 11,4%, ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 4,9%, ΜέΡΑ 25 2,7%, Έλληνες για την Πατρίδα 2,1%, άλλο κόμμα 6,2%, αναποφάσιστοι 14,2%.

Σε ότι αφορά το μέτρο για το καλάθι του νοικοκυριού το 44% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν το χρησιμοποιεί, ενώ το 39% δυσκολεύεται να βρει πληροφορίες για τα προϊόντα που περιλαμβάνει. Σχεδόν οι μισοί (49%) θεωρούν ότι πρέπει να διευρυνθεί το καλάθι του νοικοκυριού, ώστε να περιλαμβάνει προϊόντα που καλύπτουν ευρύτερες ανάγκες των νοικοκυριών.

Στη δημοσκόπηση καταγράφηκε και η δυσαρέσκεια των πολιτών για τα όσα συμβαίνουν σε σχέση με τις κακοποιήσεις παιδιών. Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι είναι απογοητευμένοι από την αντίδραση αστυνομίας, κοινωνικών υπηρεσιών και Δικαιοσύνης σε περιπτώσεις κακοποίησης ή εκμετάλλευσης παιδιών. Μάλιστα το 60% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η Δικαιοσύνη και οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε περίπτωση κακοποίησης παιδιών.

Για τις υποκλοπές που έχει απασχολήσει τόσο τον πολιτικό κόσμο όσο και την κοινωνία ευρύτερα, η δημοσκόπηση κατέγραψε ποσοστό 64% των ερωτηθέντων να απαντά ότι δεν πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων.

Από τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου ο εκπρόσωπος της ALCO, ανέφερε ότι δεν ωφελούνται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από τις υποκλοπές. Μάλιστα καταγράφηκε αύξηση των αναποφάσιστων και κινητικότητα προς την ακροδεξιά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων από τις 10 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης