Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει

Στόχος μας η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρώτο ρόλο στη Ν.Δ., ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός 

 Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ξεκινώντας την ομιλία του στην Πάτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες της Αχαΐας και ζήτησε, αστειευόμενος, από τον Παύλο Μαρινάκη την επόμενη φορά να «μεριμνήσει για μεγαλύτερο χώρο».

αυτοδυναμία

Αφήστε σε άλλους το διχασμό και τη λασπομαχία. Είμαι εδώ για να ενώσω. Δεν υπάρχει πολιτική έξω από την κοινωνία, πολύ περισσότερο σε μια συγκυρία δύσκολη που απαιτεί εθνική συσπείρωση. Σε μερικούς μήνες δεν θα έχουμε μόνο μια από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, θα έχουμε την ύπουλη παγίδα της απλής αναλογικής. Δεν θα με ακούσετε να αναφέρομαι σε διπλές εκλογές παρά σε εθνικές εκλογές. Θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη ημέρα και στη συνέχεια θα κάνει πιο ισχυρή την επιλογή των Ελλήνων. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους ή θολά μηνύματα. Δεν πρέπει αποφάσεις μιας κυβέρνησης να χάνονται στους διαδρόμους παζαριών. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Στόχος μας η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρώτο ρόλο στη Ν.Δ. Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι και εγγύηση για εθνική συνεργασία και για συστράτευση όσων πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό και στην ανάγκη για δραστικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Το δίλημα είναι «πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Χρειάζεται να ζήσουμε δεύτερη φορά τη συμφορά ή δίνουμε δεύτερη εντολή στην προκοπή; Ποιος έχει αποδείξει στην πράξη ότι μειώνει φόρους, φέρνει νεές δουλειές; Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις; Ο Κ. Μητσοτάκης ή ο Α. Τσίπρας;» Σε αυτά θα κληθεί να απαντήσει ο πολίτης. Το «αν όχι εμείς, ποιος», δεν το λέμε με αλαζονεία. Αυτό το ερώτημα ισχύει απόλυτα. Είμαι σιγουρος ότι οι Έλληνες θα απαντήσουν με μία ψήφο και τρεις λέξεις, σταθερότητα, συνέπεια, συνέχεια.

Καμία σκοπιμότητα να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας

Ο δικός μου σκοπός είναι να προβάλλω τη δική σας συμμετοχή ως ένα δυναμικό τμήμα μιας χώρας που αλλάζει και προοδεύει. Ο τόπος εισέρχεται σε μια προεκλογική τροχιά εν μέσω ισάριθμων προκλήσεων. Πρώτον, των εθνικών θεμάτων. Δευτερη πρόκληση εκείνη της εσωτερικής ζωής, η παγκόσμια ακρίβεια επιχειρείται να εμφανιστεί από κάποιους ως εσωτερικό πρόβλημα. Και τέλος είναι η ποιότητα του προεκλογικού κλίματος. Περιβάλλον στο οποίο συναντώνται οι άθλιες πρακτικές του συριζα με τα σχέδια κάποιων εντός και εκτός συνόρων που θα επιθυμούσαν μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να υποκύψουμε. Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει και αδύναμη χωρα. Δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας.

Όταν μιλάμε για σταθερότητα, δεν σημαίνει στασιμότητα. Είναι προυπόθεση για αποτελεσματικότητα και δημιουργικότητα. Στη διεθνή σκηνή αποτελούμε μέρος του δυτικού κόσμου, ανήκουμε στη δύση. Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε τη ρωσική επίθεση κυρίως γιατί δεν θέλουμε να καθιερωθεί στην Ουκρανία τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα μετέφερε η Τουρκία στη δική μας γειτονιά.

Απέναντι στους γειτονές μας παραμένουμε ψύχραιμοι και ειλικρινεις. Θα συνιστούσα στους γείτονές μας να μην πανηγυρίζουν επειδή ο κ. Τσίπρας απείλησε τον πρέσβη της Γαλλίας ότι θα καταργήσει την αμυντική συμφωνία. Αυτά δεν καταργούνται με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπει την Ελλάδα με κομματικά γυαλιά

Αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπει την Ελλάδα με κομματικά γυαλιά. Έχω την ελπίδα και θέτω ως στόχο ειδικά εδώ στην Αχαία η ΝΔ στις εκλογές του 2023 να είναι πρώτο κόμμα και η Αχαία γαλάζια.

Με την ΟΝΝΕΔ και τη νεολαία μας να δίνει πάντα το δυναμικό της παρόν. Το κριτήριό μας είναι ο ρόλος που ο κάθε τόπος μπορει να έχει για τη νέα Ελλάδα του 2030. Η Αχαία πρωταγωνιστεί σε αυτό το σχέδιο. Με αποτελέσματα που πείθουν και ενώνουν. Το διαπιστώνω παντού. Είναι αλήθεια ότι ποτέ άλλοτε δεν γνωρίσαμε τόσες πολλές κρίσεις σε τόσο λίγο χρόνο. Κι όμως σε ένα τέτοιο δυσμενές περιβάλλον η πατρίδα μας όχι μόνο στάθηκε όρθια αλλά ανέβηκε ψηλότερα, αυξάνοντας το δημόσιο πλούτο, μειώνοντας την ανεργία, στηρίζοντας το μέσο εισόδημα.

Οι πολίτες προτιμούν μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια λάθος κυβέρνηση

Σήμερα οι έρευνες δυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης είναι ήδη γεγονός. Η πολιτική μας είναι πολιτική αυτοπεποίθησης. Ο περιφερειακός ρόλος της Ελλάδος είναι σήμερα περισσότερο ενισχυμένος από ότι ήταν εδώ και δεκαετίες.

Όλα αυτά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πιστεύω τα αντιλαμβάνονται. Έχοντας ζήσει καταιγίδα ψέματος, φόρων και περικοπών. Βίωσαμε όλοι μαζί αλλεπάληλες κρίσεις, ξέρουν ποιος μπορεί να τις ξεπερνά νικηφόρα. Προτιμούν μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια λάθος κυβέρνηση. Συγκρίνουν και κρίνουν. Αν και πολιορκούνται από τις συνέπειες των ενεργειακών ανατιμήσεων, γνωρίζουν ότι πρόκειται για παγκόσμια περιπετεια στην οποία η πατρίδα μας αντιστέκεται όσο καλύτερα μπορεί. Δεν ρισκάρουν ό,τι έχουν κερδίσει. Για τους ίδιους λόγους, επειδή δεν έχουν καταφέρει να καταθέσουν μία πρόταση, οι αντίπαλοί μας δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα. Πότε καταγγέλλοντας δημοσκοπήσεις, πότε σπέρνοντας αμφιβολίες για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Μειώνουμε το δημόσιο χρέος με τον πιο γρήγορο ρυθμό από όλα τα κράτη της ευρωζώνης
Μειώνουμε το δημόσιο χρέος μας με τον πιο γρήγορο ρυθμό από όλα τα κράτη της ευρωζώνης. Μπορούμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για όσα θα ακολουθήσουν. Την αύξηση των απολαβών των συνταξιούχων. Πολλοί θα δουν μία ακόμα σύνταξη. Την οριστική κατάργηση για όλους της εισφοράς αλληλεγγύης. Οι γιατροί και οι ένστολοι θα δουν τις πρώτες αυξήσεις. Η μόνιμη μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Όλα αυτά είναι μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί όπως ίσχυσαν και εφαρμόστηκαν όλες οι φοροελαφρύνσεις για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί τον Ιούλιο του 2019 και κάποιες ακόμα όπως η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές μέχρι τις 800.000 ευρώ. Μαζί και το ψηφιακό κράτος. Προσχολική εκπαίδευση, το νέο σχολείο με τις πρώτες προσλήψεις εδώ και μία δεκαετία 24.700 εκπαιδευτικών, διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, εξειδικευμένη επαγγελματική παιδεία. Και τα πανεπιστήμιά μας απελευθερωμένα από το βραχνά του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου.

Δείτε επίσης