Πολιτική

«Μύρισαν» εκλογές...στην Αχαϊα

Το «δίλημμα των εκλογών» έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από μία σειρά θεμάτων, τα οποία αξιολογεί ως κομβικά.

«Μύρισαν» εκλογές...στην Αχαϊα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εάν κάποιος έβλεπε την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη χωρίς να γνωρίζει λεπτομέρειες θα μπορούσε κάλλιστα να πιστέψει ότι οι εκλογές έχουν ήδη προκηρυχθεί.Τ όσο οι κινήσεις του πρωθυπουργού ως προς την επιλογή των σημείων όσο το περιεχόμενο των τοποθετήσεων του προς τους πολίτες είχαν καθαρό προεκλογικό άρωμα, πρώτη φορά μάλιστα τόσο έντονο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκηςμέσα σε μερικές προτάσεις από το δίλημμα των εκλογών που έρχονται σε μία σειρά θεμάτων, τα οποία όπως αποδεικνύεται, αξιολογεί ως κομβικά.

«Το δίλημμα είναι: θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε σε μία πορεία ανάπτυξης η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας, βελτιώνει το εισόδημα των πολιτών, προσελκύει επενδύσεις ή θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές τις οποίες θέλουμε να ξεχάσουμε οριστικά: των δημοψηφισμάτων, των κλειστών τραπεζών, των συνταξιούχων οι οποίοι έκλαιγαν έξω από τα ΑΤΜ. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια θωράκισης της Άμυνας της χώρας ή θα αρχίσουμε να λέμε κουβέντες του αέρα, ότι θα ακυρώσουμε την Ελληνογαλλική συμφωνία και δεν θα παραλάβουμε τα Rafale και τις Belh@rra, όπως πρόσφατα ακούστηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ιεραρχώντας την οικονομία, την ανεργία και τα εθνικά θέματα ως τα πλέον σημαντικά.

Στο Αίγιο ο κ.Μητσοτάκης θέλησε να περιγράψει τον πυρήνα της προεκλογικής του τακτικής που δεν είναι άλλη από την απευθείας σύγκριση του ιδίου με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Και τελικά ποια παράταξη και ποιος αρχηγός είναι πιο κατάλληλος να κρατάει το τιμόνι της χώρας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς; Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η διήμερη περιοδεία στην Αχαΐα αποτέλεσε ανεπισήμως την έναρξη της προεκλογικής κούρσας που ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέσα στους επόμενους πέντε μήνες. Χωρίς καμία διάθεση παραπλάνησης του πολιτικού του αντιπάλου, ο κ.Μητσοτάκης έδειξε ότι βασικό «όπλο» της ΝΔ στη διαδρομή μέχρι τις κάλπες θα είναι όλα όσα έκανε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας.

Μακρυά από την πόλωση και όξυνση το Μέγαρο Μαξίμου θα επενδύσει στην αποτελεσματικά και στα πειραγμένα της κυβέρνησης του επιδιώκοντας την σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Μια τακτική που είδαμε για πρώτη φορά με τόσο μεγάλη ευκρίνεια να υλοποιείται στην Πάτρα και το Αίγιο.

Δείτε επίσης