Πολιτική

Μητσοτάκης από Πάτρα για παρακολουθήσεις: «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας»

«Υποκρισία το ενδιαφέρον Τσίπρα για τους πλειστηριασμούς» - «Oύτε εγώ ο ίδιος δεν έχω αποφασίσει ημερομηνία εκλογών»

Live η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των ΜΜΕ της Πάτρας απαντά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου.

Ερωτηθείς για τις παρακολουθήσεις και αν μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς ο πρωθυπουργός απάντησε: «Το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών είναι σημαντικό. Καταλαβαίνω γιατί έχει κινήσει το δημόσιο ενδιαφέρον και με θάρρος ανέλαβα την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση. Θα καταθέσουμε μια σημαντική νομοθετική παρέμβαση για να θεραπευθούν οι αστοχίες. Είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε βελτίωση σημείωσε και απαρίθμησε τις παρεμβάσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου προς διαβούλευση. Τόνισε ακόμα ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Για το αν αισθάνομαι ασφαλής είναι ένα θέμα που συζητούμε με τους ομολόγους μας. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ώστε οι επικοινωνίες μας να είναι ασφαλείς αλλά ξέροντας ότι η τεχνολογία είναι ένα βήμα μπροστά μας.».

Μίλησε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας που διακινούνται και «αγκαλιάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι σαχλαμάρες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας όλα αυτά και όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα», είπε.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος την κατοικία του σε πλειστηριασμό. Πρέπει να το βλέπουμε με ευαισθησία. Η νομοθεσία προβλέπει πολλές δυνατότητες στους πολίτες και δεκάδες χιλιάδες έχουν κάνει ρυθμίσεις. Οι πλειστηριασμοί είναι μια μικρή εξαίρεση. Οι περισσότεροι ρυθμίζουν και πληρώνουν. Πόση υποκρισία χωράει σε μια φωτογραφία; Διερωτήθηκε αναφερόμενος στην αγκαλιά του κ. Τσίπρα στην κ. Κολοβού.

Η χώρα άφησε πίσω τις εποχές των μνημονίων οριστικά και αμετάκλητα αλλά κάποιοι δεν άφησαν πίσω τις τακτικές με τις οποίες πολιτεύονται. Η Ελλάδα του 2022 δεν είναι αυτή του 2015 και τα φτηνά κόλπα δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και θυμούνται οι πολίτες το έργο το

«Δεν θα κάνουμε διάλογο με το παράλογο και ούτε έκπτωση στις εθνικές μας θέσεις»

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ασφαλείς γιατί η κυβέρνηση ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις και αναβάθμισε το γεωπολιτικό αποτύπωμα της πατρίδας μας. Ζούμε σε έναν εξαιρετικά περίπλοκο κόσμο και βρισκόμαστε σε μια γειτονιά με μια Τουρκία απρόβλεπτη και εριστική. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα την τακτική μας απέναντι στην Τουρκία. Θέλουμε διάλογο για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα που αποτελεί πρόβλημα στην σχέση μας την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και δεν πρόκειται να κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα είπε ακόμα. Η Ελλάδα δεν είναι αναθεωρητική δύναμη αλλά δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στην ΑΜ.

Το αν θα αλλάξει ο κ. Ερντογάν δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει. Πολλά που ακούγονται εντάσσονται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού κλίματος αλλά υπάρχει από πίσω και ένα δομικός τουρκικός αναθεωρητισμός που πρέπει να απαντηθεί με κάποιο τρόπο. Ένα είναι βέβαιο ότι θα προσέλθουμε στον διάλογο όποτε και αν γίνει χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις εθνικές μας θέσεις.»

«Οι παρεμβάσεις που έγιναν από την κυβέρνησή μας επιτρέπουν να παρέμβουμε στην Κιβωτό»

Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα βγάλουμε πόρισμα για το τι έχει γίνει και τι όχι στην Κιβωτό του Κόσμου, δήλωσε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα σημείωσε ότι: «Δράσαμε άμεσα και αλλάξαμε το συμβούλιο της Κιβωτού έτσι ώστε να εξορθολογιστεί μια δομή στην οποία συνέβαιναν πράγματα που δεν γνωρίζαμε. Πολιτική αυτής της κυβέρνησης και της προηγούμενης ήταν να προχωρήσουμε σε μια πιο δραστική παρέμβαση για να έχουμε λιγότερα παιδιά στις δομές. Βρήκαμε αντιστάσεις και πρέπει να τις κάμψουμε. Πολλές φορές υπάρχουν λόγοι οι οποίοι είναι και οικονομικοί. Δεν θέλω να μηδενίσω το έργο τους αλλά οι παρεμβάσεις που έγιναν από την κυβέρνησή μας επιτρέπουν να παρέμβουμε στην Κιβωτό. Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την κοινωνία των πολιτών αλλά όποιος θέλει να κάνει έργο που έχει να κάνει με παιδιά πρέπει να πληροί υψηλές προδιαγραφές

«Oύτε εγώ ο ίδιος δεν έχω αποφασίσει ημερομηνία εκλογών»

Ερωτηθείς με ποιο κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί είπε ότι η χώρα είναι δέσμια ενός εκλογικού νόμου με πολλά μειονεκτήματα την απλή αναλογική η οποία όπως είπε ναρκοθετεί την πολιτική σταθερότητα. Είναι αναγκαία μια κυβέρνηση όχι μονοκομματική αλλά με πλειοψηφία για να νομοθετεί.

Εγώ στο δικό μου το μυαλό δεν βλέπω δυο εκλογές. Μην με ρωτήσετε την ημερομηνία γιατί ούτε εγώ ο ίδιος δεν έχω αποφασίσει ποια θα είναι. Για το τι θα γίνουν στις δεύτερες εκλογές μη με ρωτήσετε. Στόχος είναι η αυτοδυναμία και κυβερνούμε με τους καλύτερους και έχουμε εντάξει στελέχη που δεν ανήκαν στη ΝΔ και έχουν προσθέσει προστιθέμενη αξία.

Δείτε επίσης