Πολιτική

Τί λένε οι δημοσκοπήσεις του Μαξίμου, πόσο εφικτή είναι η αυτοδυναμία

Η ΝΔ δείχνει να έχει απώλειες περίπου μίας μονάδας, την οποία πάντως δεν πιστώνεται ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε και ο κ. Ανδρουλάκης

Τί λένε οι δημοσκοπήσεις του Μαξίμου, πόσο εφικτή είναι η αυτοδυναμία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Απέχει ακόμα ο στόχος της αυτοδυναμίας, όχι όμως τόσο που να τον καθιστά «άπιαστο όνειρο».

Αυτό είναι το συμπέρασμα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα τελευταία ευρήματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που έχουν φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι η αυτοδυναμία για την ΝΔ είναι εφικτή, παρά την κάμψη που καταγράφεται εξαιτίας της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Όπως σημειώνει καλά πληροφορημένη πηγή, υπάρχουν συγκεκριμένα συμπεράσματα ως προς την πρόθεση ψήφου των ερευνών που διαθέτει το Μέγαρο Μαξίμου:

-Εξαιτίας της πόλωσης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται συσπείρωση στα δύο μεγάλα κόμματα με εκείνη της ΝΔ να είναι αισθητά μεγαλύτερη.

-Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μεταβληθεί ουσιαστικά σε σχέση με όλες τις έρευνες των τελευταίων μηνών. Ακόμα και η υπόθεση των παρακολουθήσεων δε φαίνεται να έχει κάνει τόσο μεγάλη «ζημιά», όσο θα περίμενε κανείς. Η ΝΔ δείχνει να έχει απώλειες περίπου μίας μονάδας, την οποία πάντως δεν πιστώνεται ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε και ο κ. Ανδρουλάκης.

-Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ όχι μόνο δεν επωφελείται από την υπόθεση των παρακολουθήσεων αλλά χάνει ουσιαστικά τη δυναμική που απέκτησε, όταν εκλέχθηκε στην ηγεσία ο Νίκος Ανδρουλάκης. Εκεί λοιπόν που θα περίμενε κάποιος να αυξήσει τη δημοσκοπική του δύναμη, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται στασιμότητα στα ποσοστά του.

Το πολιτικό συμπέρασμα, με βάση τα ευρήματα που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση, είναι ότι οι παρακολουθήσεις πλήττουν την ΝΔ λιγότερο από την υπόθεση Πάτση, η οποία φαίνεται να «πλήγωσε» τη βάση του κυβερνώντος κόμματος.

Εάν οι δημοσκοπήσεις αυτές αποδειχθούν αληθινές και στην κάλπη, τότε το μεγάλο στοίχημα της γαλάζιας» αυτοδυναμίας μπορεί να επιτευχθεί έστω και αν ακόμα η ΝΔ υπολείπεται.

Όπως φάνηκε από την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα, το κυβερνών κόμμα θα επενδύσει στο δίπολο «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Το προσεχές διάστημα το δίλημμα αυτό θα γίνεται ολοένα και πιο έντονο μέσα από στοχευμένες επικοινωνιακές κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Ήδη προγραμματίζονται και νέες επισκέψεις του πρωθυπουργού ενώ θα συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο μέσα στις επόμενες μέρες.

Δείτε επίσης