Πολιτική

Οικονόμου για κόκκινα δάνεια: «Περιμένουμε πρωτοβουλίες από τις τράπεζες»

« Σε όσους έχουν κόκκινα δάνεια να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να αξιοποιηθούν οι νομικές δυνατότητες.

Οικονόμου για κόκκινα δάνεια: «Περιμένουμε πρωτοβουλίες από τις τράπεζες»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και περιμένουμε πρωτοβουλίες από τις τράπεζες», είπε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε για τους πλειστηριασμούς και την αύξηση των επιτοκίων στα δάνεια, καθώς και πότε περιμένουμε ανακοινώσεις.

Ο Γιάννης Οικονόμου, αναλυτικότερα, απάντησε ως εξής: «Η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες με έναν διπλό σκοπό. Σε όσους έχουν κόκκινα δάνεια να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να αξιοποιηθούν οι νομικές δυνατότητες. Για την απειλή συσσώρευσης χρέους και μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων η κυβέρνηση περιμένει πρωτοβουλίες από τις τράπεζες. Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει θα γίνει»..

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ήδη υπάρχει υποστήριξη των δανειοληπτών με βάση το νομοθετικό πλαίσιο ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση με τα μέτρα θωράκισης του εισοδήματος έμμεσα βοηθά τους πολίτες. Δεν υπάρχει κάτι καινούριο. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και περιμένουμε πρωτοβουλίες από τις τράπεζες».

«Μέγιστη υποκρισία από τον ΣΥΡΙΖΑ να επισκέπτεται σπίτια που είχαν βγει επί των ημερών τους σε πλειστηριασμό»

Ο ίδιος καταλόγισε υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο θέμα των πλειστηριασμών και ειδικά την περίπτωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού.

Ερωτηθείς για την αντιπαραβολή της υπόθεσης με τα χρέη της ΝΔ ο κ. Οικονόμου απάντησε: Η ΝΔ δεν συσσωρεύει καινούριο και εξυπηρετεί το χρέος της με συνέπεια. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο, τόνισε, να χάνει κάποιος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και ειδικά με αυτές τις μεθόδους που είδαμε στο σπίτι της κας Κολοβού. Η κυβέρνηση έχει δώσει μια σειρά από δυνατότητες για να μην φτάνουμε σε αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις. Καλούμε όλους και τις τράπεζες να αξιοποιούν τις δυνατότητες που υπάρχουν. Άλλο αυτό και άλλο η προσπάθεια εργαλειοποίησης μιας υπόθεσης από την αξιωματική αντιπολίτευση με ρητορική που μας παραπέμπει σε πλατείες αγανακτισμένων και αναδεικνύει σε μέγιστο βαθμό την υποκρισία. Οι ίδιοι που νομοθέτησαν την δυνατότητα των εταιρειών να αγοράζουν κόκκινα δάνεια και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς, την ώρα που επι των ημερών τους είχαν γίνει 30.000 πλειστηριασμοί να επισκέπτονται τα ίδια σπίτια που βγήκαν σε πλειστηριασμό επί των ημερών τους και να παριστάνουν τους αλληλέγγυους. Η κυβέρνηση δείχνει με πράξεις και όχι με λόγια την αλληλεγγύη της ειδικά στους πιο ευάλωτους».

Δείτε επίσης