Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron: Προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20 ποσοσταίες μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα

Δημοσκόπηση Metron: Προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται φθορά της κυβέρνησης που αποδίδεται στην ακρίβεια, στην οικονομία και στον πληθωρισμό, αλλά την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την όποια φθορά του κυβερνώντος κόμματος, ενώ και το τρίτο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταγράφει μικρή υποχώρηση.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 28,9% (0,4 μονάδες χαμηλοτερα από τον Οκτώβριου (29,3), με το ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει ποσοστό 20,9%, (0,2 μονάδες υψηλότερα από τον προηγούμενο μήνα).

Η ψαλίδα διαμορφώνεται στις 8 μονάδες από 8,6% τον Οκτώβριο, και δε φαίνεται κλείνει σημαντικά για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τρίτο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 11,3% (11,9% τον Οκτώβριο), με μικρή υποχώρηση 0,6 μονάδων, κάτι που σημαίνει ότι δεν κερδίζει, αντίθετα χάνει από την υπόθεση των υποκλοπών.

Το ΚΚΕ διατηρεί τις ίδιες μονάδες, 4,8%, ομοίως και η Ελληνική Λύση με 3,4%. Με μικρή άνοδο 0,4 μονάδων και στο 3,6% βρίσκεται το ΜέΡΑ25.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται 10 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, και με τα δύο κομματα να καταγράφουν απώλειες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ κερδισμένο παρουσιάζεται το ΠΑΣΟΚ.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 68% έναντι του 18% ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37%, δεύτερος ο «κανένας» με 27% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 17%. Παράλληλα το 44% αξιολογεί θετικά τον πρωθυπουργό και το 21% τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ θετική άποψη έχει το 39% για την κυβέρνηση και το 17% για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οριακό προβάδισμα έχει η αυτοδύναμες κυβερνήσεις έναντι των κυβερνήσεων συνεργασίας με 51% έναντι 47%.

Το σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες είναι η ακρίβεια και ακολουθούν η οικονομία, η εξωτερική πολιτική, η ενεργειακή κρίση και το πολιτικό σύστημα.

Και αντίστοιχα σε ακρίβεια, οικονομία, αντιμετώπιση της διαφθοράς και εγκληματικότητα αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» του κυβερνητικού έργου.

Δείτε επίσης