Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η επιχείρηση επιλογής των υποψηφίων για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των επερχόμενων εκλογών

Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με γοργούς ρυθμούς αλλά χωρίς πάντως μέχρι σήμερα να έχει φτάσει στο τέλος της, προχωρά η επιχείρηση συγκρότησης των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή περίπου το 80% είναι έτοιμο και αυτό που απομένει είναι να οριστικοποιηθούν ορισμένες θέσεις στις λίστες εκλογικών περιφερειών κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ θα είναι εκ νέου υποψήφιοι , συμπεριλαμβανομένου και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Παρά τα όσα λέγονταν και γράφονταν περί του αντιθέτου, ο κ.Καραμανλής, εκτός απροόπτου, θα είναι ξανά υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη, καθώς η εικόνα της «ενωμένης ΝΔ» αποτελεί πρωταρχικό στόχο του κ.Μητσοτάκη. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα είναι ξανά υποψήφιος στην Μεσσηνία.

Θα πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής ορίου ηλικίας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Μια σκέψη, η οποία όντως υπήρξε πριν από κάποιους μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά γρήγορα εγκαταλείφθηκε καθώς κρίθηκε ότι θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.

Με αυτά τα δεδομένα στην ΝΔ προετοιμάζονται για την εκλογική μάχη, η οποία πάντως δύσκολα θα δοθεί μέσα στον χειμώνα. Οι κακές καιρικές συνθήκες από την μία και η δημόσια δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης από την άλλη ότι οι κάλπες του 2023 θα στηθούν με βάση την απογραφή του 2021 (θα δημοσιοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο), καθιστούν μάλλον απαγορευτικό το σενάριο των χειμερινών εκλογών. Γιαυτό το λόγο οι όποιες συζητήσεις αφορούν πλέον στην άνοιξη.

Μέχρι τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα μείνει κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη προγραμματίζονται νέες στοχευμένες επισκέψεις του σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας ακολουθώντας το μοντέλο της Πάτρας.

Δείτε επίσης