Πολιτική

Γ. Οικονόμου: Με σχέδιο αυξάνονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ

Συγκεκριμένα θα καταβληθούν αναδρομικά οι αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα των γιατρών από 28 Ιουνίου 2022

Γ. Οικονόμου: Με σχέδιο αυξάνονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή το νομοσχέδιο «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκαπίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για όλους τους γιατρούς και οδοντιάτρους του ΕΣΥ και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας».

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με το νομοσχέδιο αυξάνονται αναδρομικά οι αποδοχές των γιατρών υλοποιώντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα θα καταβληθούν αναδρομικά οι αυξήσεις στους μισθούς και στα επιδόματα των γιατρών από 28 Ιουνίου 2022.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην αύξηση αποδοχών των γιατρών που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει κατατεθεί στη Βουλή, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο αυξάνονται οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ. Προχωράμε σε μεσοσταθμική αύξηση 10% στις απολαβές, επίδομα στους γιατρούς των Τμημάτων Επειγόντων, προσαύξηση επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης στους ιατρούς ΜΕΘ και επίδομα σε αναισθησιολόγους», επισημαίνει στην ανάρτηση του, ο κ. Οικονόμου.

Δείτε επίσης