Πολιτική

Γ. Οικονόμου: Οι εκλογές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας

Δεν θα μας κατηγορήσει κανείς, αν διεξαχθούν 2-3 μήνες πριν" είπε

Γ. Οικονόμου: Οι εκλογές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για το χρόνο των εκλογών , τις "διπλές" κάλπες και την επόμενη ημέρα της αναμέτρησης , μίλησε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Γιάννης Οικονομόμου , σε συνέντευξή του , στην ΕΡΤ.

Ο κ.Οικονόμου δήλωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν "όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας. Δεν θα μας κατηγορήσει κανείς, αν διεξαχθούν 2-3 μήνες πριν" είπε .

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε επίσης τη σημασία και των δυο εκλογικών αναμετρήσεων που θα υπάρξουν, αν με την πρώτη δεν σχηματιστεί κυβέρνηση."Είναι το ίδιο κρίσιμες , το ίδιο αποφασιστικές και οι δυο εκλογικές αναμετρήσεις" υπογράμμισε.

Σ΄ότι αφορά την " επόμενη μέρα" των εκλογών και για το σχηματισμό κυβέρνησης , ο κ. Οικονόμου, μεταξύ άλλων ,τόνισε ότι " τις απαντήσεις τις δίνει ο λαός " , επισημαίνοντας ότι η χώρα " χρειάζεται μια κυβέρνηση, συμπαγή αποτελεσματική , με κατανόηση της παγκόσμιας κατάστασης" όπως σήμερα διαθέτει.

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού , Κυριάκου Μητσοτάκη , στη γειτονική Αλβανία , ανέφερε ότι εκτός από συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία , θα επισκεφθεί και χωριά όπου ζει η ελληνική μειονότητα.

Σ΄ότι αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων με κακόβουλα λογισμικά , ο κ. Οικονόμου , δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός την ερχόμενη βδομάδα , θα μιλήσει στη Βουλή , όπου θα δώσει μια συνολική απάντηση "για όλο αυτό το θέμα".

Για το νομοσχέδιο για την Υγεία είπε ότι αυξάνει τις αμοιβές των γιατρών και προσφέρει νέες δυνατότητες σε γιατρούς. «Πάνω από 1,5 δισ. θα δοθεί για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Για τους δανειολήπτες που βρέθηκαν σε δεινή θέση μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων, είπε ότι «Δεν ξέρουμε ακόμα πόσες αυξήσεις επιτοκίων θα ακολουθήσουν» και τόνισε ότι η συζήτηση με τις τράπεζες είναι σε εξέλιξη για να αμβλύνουν αυτήν την κατάσταση και να δούμε τι μπορεί να γίνει. «Είναι προς όφελος όλων να μην οδηγηθούμε σε μια καινούρια χρονιά κόκκινων δανείων».

Για την τουρκική ρητορική είπε ότι «Η Ελλάδα σέβεται απολύτως το Διεθνές Δίκαιο. Η χώρα είναι ισχυρή και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε πρόκληση».

Δείτε επίσης