Πολιτική

Σκληρή απάντηση του Γ. Οικονόμου στον Α.Τσίπρα για τις δηλώσεις του για τις τράπεζες

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί – Την τελευταία φορά που ασχολήθηκε με τις τράπεζες τις έκλεισε και έστειλε μετά τον λογαριασμό στους πολίτες

Σκληρή απάντηση του του Γ. Οικονόμου στον Α. Τσίπρα για τις δηλώσεις του για τις τράπεζες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με σκληρό και δεικτικό τρόπο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα από το Κιλκίς ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τις τράπεζες.

Ο Γ. Οικονόμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι καλά θα έκανε να μην ασχολείται με τις τράπεζες καθώς την τελευταία φορά που το έπραξε αυτές έκλεισαν και έστειλε τον λογαριασμό στους πολίτες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»

Αναλυτικότερα ο κ. Οικονόμου δήλωσε:

«Η κυβέρνηση, αντιμέτωπη με ένα τσουνάμι διεθνούς και εισαγόμενης ακρίβειας, γεγονός που πριν από λίγες μέρες παραδέχθηκε και ο κ. Τσίπρας, προσπαθεί με ουσιαστικά μέτρα να σταθεί στο πλευρό των πολιτών. Διατηρεί τον πληθωρισμό χαμηλότερα από τον μέσο όρο στην Ε.Ε., οι τιμές καταναλωτή ρεύματος είναι από τις πιο φτηνές στην Ευρώπη και το ίδιο πετυχαίνουμε τώρα και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Επίσης, οι δυναμικές παρεμβάσεις μας στην αγορά καταναλωτικών αγαθών έχουν αρχίσει να αποδίδουν και τα αποτελέσματά τους θα γίνουν σύντομα ακόμα πιο εμφανή» σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου σημειώνοντας δεικτικά: «ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να γνωρίζει την παροιμία, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» υπογραμμίζοντας ότι την τελευταία φορά που ο κ. Τσίπρας ασχολήθηκε με τις τράπεζες, τις έκλεισε και με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο έστειλε το λογαριασμό στους πολίτες. «Το αποτέλεσμα ήταν τα capital controls, οι ουρές ντροπής για ένα 50ευρο και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι με δεκάδες δισεκατομμύρια. Αυτή είναι η πολιτική Τσίπρα και η μέριμνά του για τον ελληνικό λαό» ανέφερε.

Καταλήγοντας ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στις κοινωνικές ανάγκες και δρα με αποτελεσματικότητα σε όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου των νοικοκυριών. «Οι θέσεις μας είναι καθαρές και διατυπωμένες με σαφήνεια. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τις εύκολες, ανέξοδες υποσχέσεις που γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός ότι είναι λόγια του αέρα» δήλωσε.

Αλέξης Τσίπρας από το Κιλκίς

Από το Κιλκίς που περιοδεύει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τον τρόπο που χειρίζεται στο θέμα των τραπεζών, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση και έκτακτος φόρος για τις τράπεζες έτσι ώστε να αναγκαστούν -όπως είπε- σε ρυθμίσεις και μέτρα ελάφρυνσης των δανειοληπτών.

«Βλέπουμε μέσα σε συνθήκες κρίσης να έχουν κέρδη οι τράπεζες πάνω από 1 δισ. μέσα στο χρόνο η καθεμία, ακριβώς γιατί αυξάνονται διαρκώς τα επιτόκια χορηγήσεων και μένουν σταθερά χαμηλά τα επιτόκια καταθέσεων. Και ο κ. Μητσοτάκης είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν μπορεί απλά να συζητά με τους τραπεζίτες. Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει χρυσά τις τράπεζες με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, αλλά και με τον αναβαλλόμενο φόρο, διότι οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους. Δεν μπορεί να έχουν κέρδη 1 δισ. ευρώ η καθεμία και να κυνηγάνε τους δανειολήπτες, να τους “πιάνουν από το λαιμό”. Οι κυβερνήσεις νομοθετούν. Έτσι έγινε και στην Ισπανία. Δεν λέμε πράγματα παράλογα. Με έναν έκτακτο φόρο και με μία νομοθετική παρέμβαση που θα εξαναγκάσουν τις τράπεζες σε ουσιαστικές ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες», ανέφερε συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε επίσης