Πολιτική

Μαξίμου: Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Κλάους Γιοχάνις

Ενεργειακή κρίση – ορυκτά καύσιμα και πόλεμος στην Ουκρανία τα θέματα που συζητήθηκαν

Μαξίμου: Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Κλάους Γιοχάνις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Διμερής συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα Ευρωπαικού ενδιαφέροντος με βασικότερο το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και την ανάγκη απεξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Παράλληλα οι δύο ηγέτες μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία ενόψει και του Ευρωπαικού Συμβουλίου στις 15 Δεκεμβρίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του Νότιου Διαδρόμου.

Επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ρουμάνο πρόεδρο που βρίσκεται στη χώρα μας για να λάβει διήμερη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, για τις υποδομές που αναπτύσσει η Ελλάδα και τις διασυνδέσεις με γειτονικές χώρες που τη μετατρέπουν σε κόμβο για την ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού πρέσβης 'Αννα-Μαρία Μπούρα, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Δείτε επίσης