Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Τον Ιανουάριο οι ανακοινώσεις των υποψήφιων βουλευτών

Η Κεντρικής Επιτροπής θα συνεδριάσει κανονικά στις 11 Δεκεμβρίου και σε αυτή θα παρουσιαστεί το σοσιαλδημοκρ

ΠΑΣΟΚ: Τον Ιανουάριο οι ανακοινώσεις των υποψήφιων βουλευτών
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο η ανακοίνωση της λίστας των υποψηφίων βουλευτών για τις εθνικές εκλογές του ‘23 για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έτσι θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμενόταν το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Δεκεμβρίου κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Η καθυστέρηση αυτή, οφείλεται στην αναμονή για τη δημοσίευση των στοιχείων της απογραφής για τον πληθυσμό στο τέλος του χρόνου από την κυβέρνηση, καθώς αλλάζει σημαντικά η κατανομή των 300 εδρών στις περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που είχαν το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης με τον γραμματέα, Ανδρέα Σπυρόπουλο, κατέληξαν ότι η ανακοίνωση των ονομάτων πρέπει να μεταφερθεί για το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει κανονικά την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και σε αυτή θα παρουσιαστεί το σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι 250 σελίδες.

Παράλληλα, μέσα στις προσεχείς ημέρες, όσοι υποψήφιοι θα κατέλθουν στις εθνικές εκλογές θα κληθούν να υπογράψουν μια πλατφόρμα συμφωνίας ώστε να μπορούν να κινηθούν και να ξεκινήσουν επισήμως τον αγώνα για να διεκδικήσουν τη ψήφο των πολιτών.

Έτσι η ανακοίνωση της λίστας των υποψηφίων βουλευτών αναμένεται τον Ιανουάριο, αλλά οι διαδικασίες θα έχουν ήδη ξεκινήει πριν την αρχή του νέου έτους.

Δείτε επίσης