Πολιτική

Μητσοτάκης από Τρίπολη: Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε όλους τους ένστολους

Διατηρείται για ακόμα έναν χρόνο το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης από Τρίπολη: Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε όλους τους ένστολους
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε δύο νέες εξαγγελίες προχώρησε από την Τρίπολη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι διατηρείται για ακόμα έναν χρόνο το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις. Παράλληλα, έκανε λόγο για εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε όλους τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού.

«Θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει» το μήνυμα μετά την τραγωδία στις Σέρρες

Ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε και στην απώλεια του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει «Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες εξαιτίας ενός ατυχήματος που έγινε στο λέβητα του σχολείου που πήγαινε. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού και διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», δήλωσε.

«Οι τράπεζες να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια»

Ο πρωθυπουργός έστειλε επίσης για ακόμα μια φορά μηνύματα στις τράπεζες λέγοντας ότι έγινε παρέμβαση από την κυβέρνηση για το θέμα των επιτοκίων. «Δεν διστάζω να πω ότι οι τράπεζες οφείλουν να αναλάβουν το δικό τους κοινωνικό μερίδιο στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια».

Ουκρανία

«Ή είσαι με τον Πούτιν και την ακρίβεια, ή με την ειρήνη και την ευημερία», είπε αναφερόμενος στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εξήγησε: «Ταχθήκαμε στο πλευρό της Ουκρανίας γιατί είμαστε με το διεθνές δίκαιο. Στηρίζουμε την Ουκρανία και για έναν ιδιαίτερο λόγο. Με ανοιχτή την πληγή της Κύπρου δεν μπορεί ο ελληνισμός να δεχτεί μια ακόμα κατοχή σε ευρωπαϊκό έδαφος. Είμαστε με την ειρήνη και στην σταθερότητα γιατί έτσι μόνο προοδεύουν οι κοινωνίες και οι οικονομίες», σημείωσε.

Οικονομία

«Μπορείτε να φανταστείτε την πορεία της εθνικής οικονομίας αν η πολιτεία δεν είχε διαθέσει πάνω από 43 δις ευρώ για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων», υπογράμμισε ακόμα.

Τόνισε ακόμα ότι πρώτοι εμείς από τον Σεπτέμβριο του 2021 υψώσαμε αναχώματα στις αυξήσεις. Πρώτοι εμείς θα έχουμε εισπράξει φόρους από τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας. Θα αγγίξουμε τα 2 δις ευρώ από την φορολόγηση των υπερεσόδων.

«Καλάθι του νοικοκυριού»

Δεν ξεχνάμε είπε όμως και την μεσαία τάξη που είναι η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας. Μίλησε για το Καλάθι του Νοικοκυριού με τις τιμές να μειώνονται. «Αυτό δεν αφορά κάποιους ισχυρούς που δεν το έχουν ανάγκη και το χλευάζουν. Αυτοί έχουν το Καλάθι του Σνομπισμού».

Παραδέχθηκε ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί και ότι η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα. «Δεν είμαι εδώ για να σας πω ότι όλα πάνε περίφημα αλλά είμαι εδώ για να σας πω ότι νιώθω, ακούω και προσπαθώ», είπε ακόμα.

Δείτε επίσης