Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: «Θα διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της τραγικής υπόθεσης»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως: «Θα διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της τραγικής υπόθεσης»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην τραγωδία με τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή LiveNews.

Η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για μια συγκλονιστική τραγωδία για την οποία όπως είπε θα αποδοθούν ευθύνες, καθώς είναι σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαιοσύνης.

«Μιλάμε για ένα περιστατικό που μας έχει συγκλονίσει. Η οδύνη είναι τεράστια και σας μιλώ και ως μητέρα αλλά και ως πολιτικός. Μας έχει συγκλονίσει η απώλεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, δύο είναι οι προτεραιότητες για την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ.

«Η πρώτη να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες, Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της τραγικής υπόθεσης. Η δεύτερη είναι η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, των παιδιών, των δασκάλων αλλά και των γονέων».

Όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας:

«Την ίδια μέρα του δυστυχήματος ήρθε στο σχολείο ψυχολόγος και βγήκε πρόγραμμα στήριξης των μαθητών και πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και των γονέων. Μόλις ανοίξει το σχολείο, προβλέπεται να υπάρχει ψυχολόγος για την υποστήριξη συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Στα υπόλοιπα ζητήματα της εκπαίδευσης, ανέφερε πως «έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αλλαγής όλων των διευθυντών σε όλα τα σχολεία της χώρας. Έχει βγει η προκήρυξη για τις θέσεις των διευθυντών για περίπου 14.000 σχολεία». Οι αντικαταστάσεις των διευθυντών αναμένεται να ολοκληρωθούν την τρέχουσα σχολική χρονιά.

«Θα γίνουν κρίσεις παντού. Προφανώς μπορεί κάποιος διευθυντής να είναι υποψήφιος», τόνισε, σημειώνοντας ότι η διαδικασία είναι εν εξελίξει και αποτελεί «σημαντικό ορόσημο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Την ίδια στιγμή, έχουν ανοίξει 1.900 νέες θέσεις για καθηγητές πανεπιστημίων, καθώς «έχουμε έρθει σε ένα θετικό ισοζύγιο συνταξιοδοτήσεων και νέων θέσεων» και το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθούν «400 καθηγητές και στα 24 πανεπιστήμια της χώρας. Η διαδικασία επαφίεται στα πανεπιστήμια».


Δείτε επίσης