Πολιτική

Υποκλοπές: Αρένα η Βουλή - Σκληρή αναμέτρηση για το νομοσχέδιο

«Καίει» το πολιτικό θερμόμετρο - Μητσοτάκης και Τσίπρας διασταυρώνουν τα ξίφη τους - Απαντήσεις σε κάθε πρόκληση από τον πρωθυπουργό, «καρφιά» κατά ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: Αρένα η Βουλή - Σκληρή αναμέτρηση για το νομοσχέδιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αποφασισμένος να απαντήσει σε κάθε πρόκληση εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες ενόψει της σημερινής συζήτησης για τις παρακολουθήσεις στην Βουλή.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σηκώσει πολύ τους τόνους συνεχίζοντας έτσι την τακτική της κατά μέτωπο επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απορρίψει όλα όσα προσάπτει ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό και προσωπικά στον ίδιο και θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εργαλειοποιεί ένα τόσο σοβαρό θέμα και παίζει στα ζάρια του μικροκομματικού συμφέροντος την εθνική ασφάλεια της χώρας αφού παρουσιάζει μια τόσο σημαντική υπηρεσία όπως η ΕΥΠ ως μαριονέττα της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κατά το δοκούν.

Πέντε επίκαιρες ερωτήσεις και δεκάδες ανακοινώσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθούν απέναντι ο ένας στον άλλο και η αναμέτρηση θα είναι ίσως η πιο σκληρή ανάμεσα στους δυο άνδρες από όταν ανέλαβε η ΝΔ την διακυβέρνηση της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να κατηγορήσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι χωρίς αποδείξεις και με ανύπαρκτα στοιχεία προσπαθεί να ρίξει λάσπη στην κυβέρνηση παρουσιάζοντας μάλιστα τον ίδιο ως έναν ηγέτη που δεν έχει άλλη δουλειά από το να παρακολουθεί τα τηλέφωνα των υπουργών του ακόμα και των αρχηγών του στρατεύματος!

Θα τονίσει επίσης ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και θα θυμίσει ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης με το που αποκαλύφθηκε η υπόθεση Ανδρουλάκη ήταν άμεσα καθώς απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους ο Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Παναγιώτης Κοντολέων και παράλληλα η Βουλή θα κληθεί να υπερψηφίσει ένα νόμο ο οποίος θα αλλάζει την λειτουργία της ΕΥΠ και θα απλώνει δίχτυ προστασίας στους πολίτες με την απαγόρευση κακόβουλων λογισμικών.

Θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «χρησιμοποιεί» το Documento και από κοινού δηλητηριάζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση και επιδιώκουν την φθορά της.

Θα θυμίσει όι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019 άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ελαφρύνοντας τις ποινές όσον αφορά στα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης και θα αναρωτηθεί: «Ποιους ήθελε να προστατέψει ο κ. Τσίπρας;».

Όσον αφορά στα παράνομα λογισμικά θα σημειώσει ότι η δική του κυβέρνηση είναι η πρώτη στην Ευρώπη που θέτει εκτός νόμου την εμπορία και χρήση τους θα επαναλάβει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με το Predator και βεβαίως ότι ούτε η πολιτεία, ούτε κάποια δημόσια αρχή έχει προμηθευτεί ή χρησιμοποιήσει το κακόβουλο λογισμικό.

Ο πρωθυπουργός στην αντιπαράθεση που θα έχει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται επίσης να στηλιτεύσει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας χωρίς αποδείξεις μετέβη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και έσπευσε να υιοθετήσει ένα δημοσίευμα με αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα.

Ειδικά για το θέμα της υποτιθέμενης παρακολούθησης της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν διστάζει να βάλει στο παιχνίδι ακόμα και το στράτευμα επιχειρώντας να φέρει τις κεφαλές του απέναντι στην κυβέρνηση.

Δείτε επίσης