Πολιτική

Αυτογκόλ Τσίπρα - Πώς τον εγκλώβισαν σε αδιέξοδο σόου Ραγκούσης και Τζανακόπουλος

Εγκλωβίστηκε σε μια στρατηγική που δεν απέδωσε, επηρεαζόμενος από τις ακραίες αντιδράσεις των συντρόφων του, Γιάννη Ραγκούση και Δημήτρη Τζανακόπουλο

Αυτογκόλ Τσίπρα - Πώς τον εγκλώβισαν σε αδιέξοδο σόου Ραγκούσης και Τζανακόπουλος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεν βγήκε στον Αλέξη Τσίπρα η κίνηση εντυπωσιασμού κατά την δευτερολογία του στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο της ΕΥΠ.

Όπως εκτιμούν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, ο κ. Τσίπρας επηρεαζόμενος από τις ακραίες αντιδράσεις που είχαν νωρίτερα οι σύντροφοί του Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος εγκλωβίστηκε σε μια στρατηγική που δεν απέδωσε, καθώς κατέβηκε με φόρα από το βήμα χωρίς να έχει ολοκληρώσει και πιστεύοντας ότι θα μπορεί να συνεχίσει κάνοντας έναν ιδιότυπο διάλογο με τον πρωθυπουργό και παίρνοντας τον λόγο όποτε εκείνος νομίζει….

Σε μια κατά τα άλλα επεισοδιακή συνεδρίαση στο κοινοβούλιο με βολές εκατέρωθεν μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα και ενώ το θερμόμετρο είχε χτυπήσει κόκκινο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε επίμονα από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο αν παρακολουθούνταν οι πολιτικοί αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Τον κάλεσε μάλιστα σε έντονο ύφος να απαντήσει άμεσα όσο ο ίδιος βρισκόταν στο βήμα της βουλής και ανέπτυσσε την δευτερολογία του.

«Όταν τελειώσετε, όταν κατεβείτε κάτω», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού αρχικά είπε «δεν κατεβαίνω» και ζητούσε απάντηση για να συνεχίσει, τελικά διέκοψε την δευτερολογία του, κατέβηκε από το βήμα και έδωσε τον λόγο στον πρωθυπουργό για να απαντήσει. Αυτό ήταν και το μοιραίο πολιτικό σφάλμα. Διότι βάσει του κανονισμού ξεκίνησε την τριτολογία του ο πρωθυπουργός και έτσι δεν μπορούσε να πάρει ξανά το λόγο.

Τι είχε προηγηθεί

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σηκώθηκε όρθιος στη διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού όταν ο τελευταίος διαβεβαίωνε από το βήμα της Βουλής ότι ο ίδιος δεν παρακολουθούσε ούτε γνώριζε για παρακολουθήσεις των υπουργών του αλλά και των ηγετικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή με φωνές και κραυγές από εκατέρωθεν «στρατόπεδα».

Δείτε επίσης