Πολιτική

Υποκλοπές: Η «ακτινογραφία» του σκληρού μπρα ντε φερ Μητσοτάκη -Τσίπρα

Πώς αποτιμούν στο Μαξίμου τη χθεσινή αναμέτρηση στη Βουλή - Το σόου που δεν... βγήκε και το αυτογκόλ Τσίπρα

Υποκλοπές: Η «ακτινογραφία» του σκληρού μπρα ντε φερ Μητσοτάκη -Τσίπρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η χθεσινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή για τις παρακολουθήσεις έδειξε ξεκάθαρα σε όλους τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα στην πολιτική αρένα και μέχρι τις εκλογές.

Οι δυο ηγέτες ανέβασαν τους τόνους και όπως τόνιζαν με νόημα κυβερνητικές πηγές, τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι δεν έκανε αναφορά σε κανέναν άλλο θέμα της επικαιρότητας όσες φορές και αν έλαβε τον λόγο, δείχνει ξεκάθαρα ότι στην Κουμουνδούρου θεωρούν τις παρακολουθήσεις την σανίδα σωτηρίας τους. «Δεν τους βγαίνει με την ακρίβεια και θα επιμείνουν να ρίχνουν λάσπη. Να προσέξουν όμως γιατί μπορεί να γίνει το Βατερλώ τους», έλεγε με νόημα κυβερνητικό στέλεχος.

Πολλές ήταν οι στιγμές που η ένταση χτύπησε «κόκκινο» στη μονομαχία των δυο και κάνοντας την αποτίμηση στο Μέγαρο Μαξίμου τόνιζαν ότι για να πολώσει το κλίμα όσο μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε πόσο πηγαίνει χέρι – χέρι με τον εκδότη της εφημερίδας Documento. Αυτό, ο πρωθυπουργός δεν το άφησε να περάσει έτσι λέγοντας εν μέσω κανονικής οχλαγωγίας: «Αυτό το εβδομαδιαίο σήριαλ της αθλιότητας, όπως θα παρακολουθείτε, περιλαμβάνει πολιτικούς, συζύγους, αστυνομικούς, γραμματείς, ηθοποιούς, τηλεπερσόνες. Απ’ όλους έχει ο μπαχτσές. Αλλά και απ’ όλα. Και βέβαια χωρίς ποτέ, ποτέ, να δημοσιεύεται κανένα στοιχείο το οποίο να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς, το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που κατηγορείται, όχι αυτός που κατηγορεί. Να σας πω κάτι; Δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό από αυτούς που έστησαν τη σκευωρία της Novartis. Συκοφάντησαν δέκα πολιτικούς, δεν είχατε ποτέ τα κότσια, κ. Τσίπρα, κ. Τζανακόπουλε, κ. Ραγκούση, να ζητήσετε μία συγγνώμη από αυτούς που «κρεμάσατε στα μανταλάκια» όταν στήσατε αυτή την άθλια σκευωρία».

«Καταθέστε πρόταση δυσπιστίας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μάσησε τα λόγια του πολλές φορές και μάλιστα από νωρίς έδειξε ότι δεν θα αφήσει να μετατραπεί η Βουλή σε προνομιακό πεδίο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και έτσι, τον κάλεσε ακόμα και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αν θεωρεί όπως άλλωστε υπαινίχθηκε ότι δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Κ.Ο. της ΝΔ υπερτονίζοντας την στάση των δυο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για τις παρακολουθήσεις.

«Γίνατε ταυτόχρονα και Σαμαρικός και Καραμανλικός, ένα επίτευγμα η αλήθεια είναι. Μόνο που πρέπει να σας πω ότι αυτή η μόνιμη προσπάθειά σας να παρουσιάσετε την παράταξή μας ως διχασμένη, ως έχουσα σημαντικά εσωκομματικά προβλήματα, τείνει μονίμως να πέφτει στο κενό», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Του το χάλασε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο απάντησε στο αν γνώριζε αλλά «το γύρισε» όταν ο Αλέξης Τσίπρας σε έντονο ύφος του είπε ότι θα πρέπει να παραιτηθεί αν αποδεχθεί ότι ψεύδεται.

Κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει αν ο ίδιος ως Πρωθυπουργός είχε γνώση για παρακολούθηση από την Ε.Υ.Π. πολιτικών, δημοσιογράφων και δικαστικών. Και εδώ ο κ. Τσίπρας εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, όπως εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς δεν απάντησε. «Και την προηγούμενη φορά που είχε διαβεβαιώσει την Βουλή ότι δεν είχε γνώση αποδείχθηκε ότι παρακολουθούνταν ο πρώην υπουργός του Στέργιος Πιτσιόρλας», έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Η ταύτιση και με Ερντογάν

Άλλη μια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και θεωρούν στην κυβέρνηση ότι «έβαλε γκολ» ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό με απίστευτη επιμονή να διαβεβαιώσει ότι δεν παρακολουθείτο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε την πρώτη μπαλωθιά προσάπτοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει επικίνδυνα παιχνίδια κάνοντας επί της ουσίας αβάντα στην Τουρκία.

«Αναφερθήκατε στον κ. Φλώρο. Έχουμε περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιλέχθηκε από αυτήν την κυβέρνηση, είχε ήδη επιλεγεί από εσάς να γίνει Αρχηγός του Στρατού. Είναι ένας εξαιρετικός αξιωματικός ο οποίος τιμά το εθνόσημο. Μόνο και μόνο να διακινούνται άρθρα με υπονοούμενα ότι μπορεί ο Πρωθυπουργός να παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δεν θέλω να το σχολιάσω. Αλλά ξέρω ότι κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου θα χαίρονται πολύ με αυτά τα οποία γράφονται. Θα χαίρονται πάρα πολύ», είπε επί λέξει.

Η παγίδα

Η επιμονή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ο πρωθυπουργός αν παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι στο τέλος γύρισε μπούμερανγκ για τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο πρωθυπουργός δεν δραπέτευσε όπως θέλουν να το παρουσιάζουν τα παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου στα social media. Μίλησε για τρίτη φορά και αποχώρησε από την συζήτηση όπως συμβαίνει πάντα. Επειδή ο κ. Τσίπρας ήθελε άλλη μια ευκαιρία για σόου στην ολομέλεια έπρεπε να του κάνουμε το χατίρι; Εκείνος κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα», τόνισε στο Vradini.gr στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάληξη της μονομαχίας ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα χάρισε μοναδικές στιγμές σε όσους την παρακολούθησαν από τους δέκτες τους.

Δείτε επίσης