Πολιτική

Φωτεινή Πιπιλή για Αβραμάκη: «Έκανε την ίδια κίνηση που μου έκανε και ο Κασιδιάρης»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν έκανε προσβλητικές χειρονομίες 

Φωτεινή Πιπιλή για Αβραμάκη: «Έκανε την ίδια κίνηση που μου έκανε και ο Κασιδιάρης»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το παρασκήνιο για το χθεσινό περιστατικό έντασης στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Αβραμάκη και τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή, συζήτησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 οι «πρωταγωνιστές» του επεισοδίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν έκανε προσβλητικές χειρονομίες ή δεν προχώρησε σε λεκτικές προσβολές απέναντι στην κυρία Πιπιλή, κάνοντας λόγο για φθηνό αντιπερισπασμό, ενώ επεσήμανε ότι «η κ. Πιπιλή έχει μία ένταση μέσα της, που συνήθως τη μεταφέρει διακόπτοντας τους συνομιλητές, παίρνοντας το λόγο αυθαίρετα».

Εμείς, σε μία τέτοια ένταση χθες, της είπαμε απλά, «ηρεμήστε, βγείτε λίγο έξω να ηρεμήσετε. Δεν την πρόσβαλα με τίποτα, δεν την έθιξα ως άνθρωπο. Δεν έχω δώσει ποτέ τέτοια δικαιώματα».


Από την πλευρά της η Φωτεινή Πιπιλή, δήλωσε πως ο κ. Αβραμάκης της έκανε την ίδια χειρονομία που της είχε κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής το 2012, που σήμαινε «κάτσε κάτω γιατί είσαι πιωμένη».

«Εγώ δεν φοβήθηκα τη Χρυσή Αυγή, δεν θα φοβηθώ εσένα, απλώς έρχομαι να σου επισημάνω ότι είσαι ο Κασιδιάρης του ΣΥΡΙΖΑ και θα σε λιώσω πολιτικά για τη συμπεριφορά σου» απάντησε η ίδια εκείνη την ώρα μέσα στο κοινοβούλιο, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χειρότερο είναι, σύμφωνα με την κ. Πιπιλή, «άνοιξε το στόμα της και εκστόμισε απαράδεκτα πράγματα και της έκανε μάλιστα παρατήρηση ο Πρόεδρος της Βουλής».

Γαϊτάνης: Να ζητήσει συγνώμη ο κ. Τσίπρας από τη Φωτεινή Πιπιλή

«Η χθεσινή απρεπέστατη χειρονομία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρία Φωτεινή Πιπιλή θυμίζει εποχές Χρυσής Αυγής και πρέπει να καταδικαστεί απο όλο τον πολιτικό κόσμο.

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας που κατηγόρησε την κυρία Πιπιλή απο το βήμα της Βουλής, της οφείλει μια προσωπική συγγνώμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης.

Η Πιπιλή κινήθηκε επιθετικά εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!

Παραλίγο σοβαρό επεισόδιο στη Βουλή με την βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή να κατευθύνεται επιθετικά στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ! Ευτυχώς την «μάζεψε» από το χέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και την έφερε πίσω στα έδρανα της ΝΔ!

Η Φ. Πιπιλή είχε αντιπαράθεση και έντονο διάλογο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του. Κατά την δευτερολογία όμως του Κ. Μητσοτάκη οι εκρήξεις της έγιναν πιο έντονες. Την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης είχε αντιπαράθεση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η Φ. Πιπιλή σηκώθηκε από το έδρανό της και έφτασε μέχρι τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κουνώντας έντονα το χέρι της.

Το επεισόδιο αποφεύχθηκε χάρις στον Γ. Οικονόμου που σηκώθηκε από την θέση του, πήγε στην Φ. Πιπιλή και την τράβηξε πίσω στα «γαλάζια» έδρανα.

Το γεγονός σχολίασε κατά την έναρξη της δευτερολογίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αν και είναι συμπαθεστάτη, δεν είναι δυνατόν όσο έντονος κι αν είναι ο πολιτικός διάλογος, δεν πρέπει να επαναληφθεί το σκηνικό «να ζητά βουλευτής τα ρέστα από τα έδρανα των αντιπάλων».

Δείτε επίσης