Πολιτική

Σπυράκη: «Παραιτούμαι της ασυλίας μου» - Ζητά να «ξεκαθαρίσει η υπόθεση»

Η υπόθεση αφορά το επίδομα αλλοδαπής που λάμβανε συνεργάτης της-«Δεν έχω καμία είδους ανάμειξη σε κανένα σκάνδαλο-Ο εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλία της

Σπυράκη: «Παραιτούμαι της ασυλίας μου» - Ζητά να «ξεκαθαρίσει η υπόθεση»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Παραιτείται από την ευρωβουλευτική ασυλία η Μαρία Σπυράκη, ζητώντας να ξεκαθαρίσει άμεσα η υπόθεση με τον πρώην βοηθό της.

Όπως είπε η ίδια στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, η υπόθεση αφορά το επίδομα αλλοδαπής που λάμβανε συνεργάτης της, χωρίς να έχει το απαιτούμενο διάστημα παραμονής στην έδρα του ευρωκοινοβουλίου.

«Πρώην συνεργάτης έχει λάβει ποσό επιδόματος αλλοδαπής ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιο έπρεπε να είναι συγκεκριμένες μέρες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Το έλαβε ενώ δεν το δικαιούτο. Έχουμε συχνά τέτοιου είδους ανακοινώσεις και πολύ συχνά η πρόταση για άρση ασυλίας απορρίπτεται. Εγώ ωστόσο δεν επικαλούμαι την ασυλία, θέλω να ξεδιαλύνει και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση» είπε η Μαρία Σπυράκη.

«Τα χρήματα τα έχει πάρει ο πρώην βοηθός μου, ο ίδιος μπορεί να αποδείξει τα της παρουσίας του. Δεν έχω κανενός είδους συναλλαγή με τον συνεργάτη μου, δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» ανέφερε η ευρωβουλευτής.

Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω καμία ανάμειξη με κανενός είδους σκάνδαλο, ανέφερε η κα Σπυράκη, αναφερόμενη στη σύμπτωση να ζητηθεί η άρση της ασυλίας της ενώ στην κορυφή της επικαιρότητας είναι το σκάνδαλο χρηματισμού στελεχών του ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ, στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, για την οποία ζητήθηκε επίσης η άρση της ασυλίας της για ανάλογο ζήτημα.

Δείτε επίσης