Πολιτική

Το παρασκήνιο της αποπομπής Σπυράκη

Δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου για την ευρωβουλευτή, που ενώ ήταν σε γνώση της η έρευνα από τα ευρωπαϊκά Όργανα, εντούτοις δεν είχε ενημερώσει την κυβέρνηση

Το παρασκήνιο της αποπομπής Σπυράκη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης η Σύνοδος Κορυφής έφτανε στο τέλος της. Ήταν από τις λίγες Συνόδους που τελείωνε σχετικά νωρίς.

Οι ηγέτες είχαν δειπνήσει και ετοιμάζονταν για τις δηλώσεις τους. Σε ένα από τα διαλείμματα στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη του έδειξε την ανακοίνωση του Ευρωπαίου γενικού εισαγγελέα, ο οποίος αιτούνταν την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη. Η «ευρωβουλευτής της χρονιάς για το 2019», διαχειρίστηκε με «προβληματικό» τρόπο το επίδομα αλλοδαπής πρώην κοινοβουλευτικού βοηθού της.

Αμέσως στο κυβερνητικό επιτελείο σήμανε συναγερμός. Ακολούθησαν οι «εξηγήσεις» της ίδιας της Μαρίας Σπυράκη, όπου ανέφερε ότι δεν έχει πρόβλημα να αρθεί η ασυλία της, ενώ σε δεύτερο χρόνο, το πρωί της Παρασκευής, δήλωνε ότι θα ζητήσει η ίδια την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Λίγα λεπτά αργότερα και μετά τον «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου, η Ν.Δ. ανακοίνωνε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Μαρίας Σπυράκη, αλλά και ότι τίθεται εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος. «Δεν θέλουμε να υπάρχει η παραμικρή υποψία συγκάλυψης. Για ακόμα μία φορά η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν ακαριαία», δήλωνε κυβερνητική πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα της κ. Σπυράκη στην Α’ Θεσσαλονίκης για τις εθνικές εκλογές είχε ανακοινωθεί στις 24 Νοεμβρίου 2022, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έντονη η ενόχλησή τους για την ευρωβουλευτή, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, ήταν σε γνώση της εδώ και καιρό η έρευνα από τα ευρωπαϊκά Όργανα, αλλά δεν είχε ενημερώσει, ως όφειλε, την κυβέρνηση. Και αυτό που επίσης της καταλογίζουν είναι ότι παρότι γνώριζε, με την απόφασή της να δεχθεί την υποψηφιότητα φωτογραφήθηκε μαζί του εκθέτοντάς τον εν αγνοία του.

Δείτε επίσης