Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Eπιβεβλημένο να ανοίξει ξανά ο δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας-Άγκυρας

Την Κυριακή η Άννα Μαρία Μπούρα είχε συνάντηση με τον Ιμπραήμ Καλίν

Παναγιωτόπουλος: Eπιβεβλημένο να ανοίξει ξανά ο δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας-Άγκυρας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την άποψη πως θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, ο κ. Παναγιωτόπουλος ρωτήθηκε για τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα, και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

η ελληνοτουρκική συνάντηση

Σημειώνεται ότι την Κυριακή έγινε γνωστό ότι η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας και στενό σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Kαλίν, στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση, επ' ευκαιρία της παρουσίας και των δύο στη βελγική πρωτεύουσα -της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού με αφορμή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης- έγινε την Παρασκευή στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας, παρουσία του διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού καγκελάριου Γενς Πλέτνερ.

Σύμφωνα με «διαρροές» στόχος να αποκατασταθεί ο δίαυλος επικοινωνίας σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων, ο οποίος είχε ατονήσει.

Για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης υπήρξε πυκνό πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο, στο οποίο ενεπλάκησαν φίλοι και σύμμαχοι, όπως η Γερμανία με τη σιωπηρή παρότρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Δείτε επίσης