Πολιτική

«Νέο αίμα» στα γαλάζια ψηφοδέλτια - Πώς συμπληρώνεται το παζλ

«Αέρας» ανανέωσης με ηχηρά ονόματα στα ψηφοδέλτια της Α' Αθήνας - Ποιοί νέοι μπαίνουν στη λίστα

«Νέο αίμα» στα γαλάζια ψηφοδέλτια - Πώς συμπληρώνεται το παζλ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στις επάλξεις βρίσκεται η γαλάζια κομματική μηχανή, καθώς παρά τη φαινομενικά πολιτική ανομβρία των γιορτών, στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις είναι έντονες και σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, οι συναντήσεις νέων στελεχών με τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου συνεχίζονται για την κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων.

Δεδομένου ότι η πρώτη κάλπη είναι κρίσιμη – όπως έχει επαναλάβει ουκ ολίγες φορές ο πρωθυπουργός – στόχος είναι νυν εκλεγμένοι που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι αλλά και νέα πρόσωπα που θα ενταχθούν στις λίστες, να ριχθούν με όλες τις δυνάμεις τους στο κυνήγι του σταυρού, κινητοποιώντας μεγάλο όγκο του εκλογικού σώματος.

Άλλωστε, στο κυβερνητικό στρατόπεδο προσπαθούν να ξορκίσουν την πιθανή αντισυμβατική ή ψήφο αντίδρασης και να επιχειρούν να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων στην ουσία του προγράμματος της ΝΔ αλλά και στα πρόσωπα – «πρεσβευτές» αυτού που θα προέρχονται από μια ευρεία ιδεολογική γκάμα που θα εκφράζει τις κοινές αξίες και αρχές της παράταξης.

Σταδιακά συντίθεται το παζλ του ψηφοδελτίου της Α’ Αθήνας, μια δύσκολη περιφέρεια η οποία εκτός από τα ηχηρά ονόματα χρειάζεται ανανέωση. Στο πλαίσιο αυτό τα νέα πρόσωπα που ακούγονται είναι, ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, ο οποίος πήρε πάνω του μεγάλο μέρος του επικοινωνιακού κομματιού των αλλαγών στα θέματα του υπουργείου Εργασίας. Επίσης, η Πώλα Δαμιανού, πετυχημένη δικηγόρος και κόρη του πρώην υπουργού, Θεόδωρου Δαμιανού και της επίσης δικηγόρου Χρύσας Σαλαβράκου.

Και σε άλλες περιφέρειες όμως και τομείς εξετάζονται νέες υποψηφιότητες όπως αυτή του μέλους της πρωτοβουλίας Brain Gain Αυγουστίνου Γαλιάσου στον βόρειο τομέα και του νέου και αναγνωρίσιμου στο Νέο Ηράκλειο Μανώλη Κουτσογιαννάκη που προέρχεται από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης, ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Κουμουτσάκου, Ηλίας Τσούνης, η επίσης προερχόμενη από την τοπική αυτοδιοίκηση Μαριάννα Τουμαζάτου. Ο Πειραιώτης, Γιώργος Βρεττάκος και στην Δυτική Αττική ο Ανδρέας Τσώκος.

Τα νέα πρόσωπα που θα «κλειδώσουν» εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα Ιανουαρίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς στόχος είναι να δοθεί έμφαση στη νέα γενιά, εξ’ ου και προωθούνται πολιτικές στήριξής της, όπως το πρόγραμμα «σπίτι μου» που προβλέπει φθηνή στέγη για νέα ζευγάρια και το επίδομα γέννησης ως μια πρώτη ενίσχυση για τις νέες οικογένειες

Δείτε επίσης