Πολιτική

Γαλάζια ψηφοδέλτια: Ποιοί είναι οι διάσημοι που «φλερτάρουν» με τις λίστες της ΝΔ

Κορυφαία ονόματα στον ελληνικό αθλητισμό και μία γυναίκα που αποτελεί πηγή δύναμης μέσα από την προσωπική της περιπέτεια «κλείνουν» για το «χρυσό» Επικρατείας

Οι διάσημοι που είναι με το ένα «πόδι» στις λίστες της ΝΔ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με τον Απρίλιο πλέον να φιγουράρει ως ο μήνας των εκλογών τα κομματικά επιτελεία βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα ψηφοδέλτια και είναι σχεδόν έτοιμα να ανακοινώσουν τις λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές τους.

Στην οδό Πειραιώς προσανατολίζονται στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά και όπως και στα άλλα κόμματα στις λίστες «παίζουν δυνατά» και ονόματα πολύπειρων της πολιτικής, νέων και πολλά υποσχόμενων πολιτών που είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο τους, αλλά και ονόματα «λαμπερά» και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα από τους πολίτες καθώς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο είτε μπαίνουν καθημερινά στα σπίτια τους μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες, είτε αποτελούν τους κορυφαίους στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και αλλού.

Οι άνθρωποι των ΜΜΕ

Κλείνοντας έναν κύκλο στον χώρο τους πολλοί δημοσιογράφοι και παρουσιαστές θα κάνουν το άλμα μεταπηδώντας από τον χώρο των ΜΜΕ στον χώρο της πολιτικής παίρνοντας το ρίσκο της καθόδου στον εκλογικό στίβο.

Στη ΝΔ δεν αποκλείεται να δούμε να δοκιμάζει την τύχη του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καρδίτσα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου. Η φημολογία μάλιστα φούντωσε μετά και την συνάντηση που είχε πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η αναμνηστική φωτογραφία που ανάρτησε στα social media.

Από τον χώρο της τηλεόρασης σε ακόμα μια εκλογική αναμέτρηση παίζει το όνομα του Γιώργου Αυτιά, ο οποίος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, και βρίσκεται στην λίστα των προτάσεων των τριών σωματοφυλάκων που καταρτίζουν τα ψηφοδέλτια, Παύλου Μαρινάκη, Γιάννη Μπρατάκου και Θανάση Νέζη. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση.

Τον δύσκολο Βόρειο Τομέα της Αττικής ετοιμάζεται να ανηφορίσει και η γνωστή αθλητική δημοσιογράφος, Άρια Αγάτσα αλλά και ο βετεράνος ραδιοφωνικός παραγωγός με «πολλές ώρες πτήσης», Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Ο δημοσιογραφικός χώρος αναμένεται να τροφοδοτήσει και με άλλα μέλη του τα γαλάζια ψηφοδέλτια καθώς ακούγεται το όνομα του επίσης δημοσιογράφου του αθλητικού ρεπορτάζ, Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Επικρατείας από χρυσό

Τα ψηφοδέλτια επικρατείας και η κατάρτισή τους αποτελούν παραδοσιακά προνόμιο του αρχηγού του κόμματος. Έτσι, ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, θα αποφασίσει ο ίδιος ποια πρόσωπα θα απαρτίζουν τις εκλόγιμες και μη θέσεις του Επικρατείας της ΝΔ.

Από τα ονόματα που ακούγονται ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο διάστημα είναι αυτό του Πύρρου Δήμα ο οποίος μάλιστα συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ταξίδι του στην Αλβανία κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα χωριά της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Ο Πύρρος Δήμας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα πατρογονικά του εδάφη και άλλωστε είναι ένας έντονα πολιτικοποιημένος άνθρωπος με θητεία στην Βουλή με το ΠΑΣΟΚ το 2012. Αν τελικά γίνει η πρόταση από τον πρωθυπουργό στον Χρυσό μας Ολυμπιονίκη και αυτή γίνει αποδεκτή, τότε θα πρόκειται για μια προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πολλές φορές έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι η σύνθεση και η πολυσυλλεκτικότητα.

Άλλο ένα πρόσωπο από τον χώρο του αθλητισμού που θεωρείται μάλιστα και η γυναίκα που έδωσε το έναυσμα με την θαρραλέα στάση της να ξεκινήσει το #MeToo και στην Ελλάδα, η Σοφία Μπεκατώρου δεν αποκλείεται να φιγουράρει επίσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση.

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν προτείνει επίσης τον πρύτανη του ΑΠΘ και άνθρωπο που έπαιξε κομβικό ρόλο με την ομάδα του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, Νίκο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα και πρωτοστάτησε στις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων χωρίς να υπολογίζει το κόστος.

Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε σε μη εκλόγιμη θέση ένα πρόσωπο που απασχόλησε πολύ την ελληνική κοινή γνώμη για τον τρόπο που αντιμετώπισε την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της, την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Δείτε επίσης