Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έξαρση στην Κίνα και τις ταξιδιωτικές συστάσεις

«Ισχυρή σύσταση» για test Covid 48 ωρών και χρήση μάσκας εξέδωσε χθες η ΕΕ μετά από εξάωρο θρίλερ συνεδρίασης και διαφωνιών

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την έξαρση στην Κίνα και τις ταξιδιωτικές συστάσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επί τάπητος θα βρεθεί το νέο «κύμα» κορωνοϊού που καλπάζει στην Κίνα, καθώς και οι συστάσεις της ΕΕ για τους ταξιδιώτες από την ασιατική χώρα που εισέρχονται στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη μετά από έξι ώρες συνεδρίασης τα μέλη της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισαν να εκπέμψουν σήμα για «ισχυρή σύσταση» για τη διενέργεια τεστ Covid για 48 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης και τη χρήση μάσκας.

Ο λόγος για «ισχυρή σύσταση» για τεστ Covid και μάσκα στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς κάποιοι από τους συμμετέχοντες όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αιτήθηκαν πιο αυστηρά και καθολικά μέτρα απέναντι στους ταξιδιώτες από την Κίνα, έπειτα από την νέα έκρηξη των κρουσμάτων Covid-19 στην ασιατική χώρα.

Πάντως, κάποιοι άλλοι αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην λήψη νέων μέτρων για την Κίνα, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, η οποία είχε ισχυριστεί ότι δεν συντρέχει λόγος να τεθούν ή να προσαρμοστούν νέες οδηγίες για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Έτσι, λοιπόν οι πολίτες που αναχωρούν από την Κίνα για χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ 48 ώρες πριν την αποχώρησή τους από την Κίνα ενώ γίνεται σύσταση και για χρήση μάσκας.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες σε άλλη συνάντηση Ευρωπαίων αξιωματούχων είχε προηγηθεί η λήψη σχεδόν καθολικής απόφασης για υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού των ταξιδιωτών από την Κίνα πριν από την αναχώρηση τους.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, «η ΕΕ αναφέρει ότι τα 27 κράτη – μέλη “ενθαρρύνονται έντονα” να επιβάλουν προ της αναχώρησης επιβατών από την Κίνα, τεστ COVID-19».

Δείτε επίσης