Πολιτική

Απάντηση Θεοδωρικάκου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διχάσει

Ψέματα, συκοφαντίες τα περί «περιορισμού» της πρώην δημάρχου Γαύδου από ΕΛ.ΑΣ.

Απάντηση Θεοδωρικάκου:  Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διχάσει
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Για συκοφαντίες, ψέματα και προσπάθεια δημιουργίας τεχνητού διχασμού κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνας πρωθυπουργού στη Γαύδο σήμερα για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη με ανακοίνωση του εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα υιοθετεί από την πρώην δήμαρχο του νησιού, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπονόμευση της ενότητας των Ελλήνων.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει πως «ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρουσία του στη Γαύδο για τον εορτασμό των Θεοφανείων έστειλε διεθνώς ένα στιβαρό εθνικό μήνυμα προς την Τουρκία. Και, ταυτόχρονα, ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας όλων των Ελλήνων».

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δυστυχώς, επιχειρεί να το υπονομεύσει. Με ψέματα και συκοφαντίες για τη στάση της Αστυνομίας. Συνεχίζει απομονωμένη τη γνώριμη τακτική του τεχνητού διχασμού. Και γι’ αυτό κρίνεται πολύ αυστηρά από τους πολίτες» υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τι ισχυρίστηκε η πρώην δήμαρχος Γαύδου

Αφορμή για την ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού προστασίας του πολίτη, στάθηκαν οι ισχυρισμοί της πρώην Δημάρχου Γαύδου, Γκέλης Καλλίνικου, η οποία σε ανάρτησης της, έγραψε ότι δέχθηκε «σύσταση» από αστυνομικό όργανο να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί για τον εορτασμό των Θεοφανίων και ότι η ίδια αρνήθηκε να υπακούσει στις «συστάσεις».

Την καταγγελία της υιοθέτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «αυταρχική, παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια», για να προσθέσει: «Τι φοβάται άραγε το καθεστώς Μητσοτάκη [...]; Ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια των τραγικών συνεπειών από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές και θα χαλάσει η βιτρίνα της φιέστας;».

Δείτε επίσης