Πολιτική

Προχωρά η παραχώρηση των γερμανικών Marder ως αντάλλαγμα για τα BMP-1 στην Ουκρανία

Την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας για την παραχώρηση από τη χώρα μας, BMP-1 στην Ουκρανία, με αντικατάστασή τους με γερμανικής κατασκευής τύπου Marder, συζή

Προχωρά η παραχώρηση των γερμανικών Marder ως αντάλλαγμα για τα BMP-1 στην Ουκρανία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και οι εξελίξεις στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με την Γερμανίδα ομόλογο του Κριστίνε Λάμπρεχτ (Christine Lambrecht).

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν «στην πορεία υλοποίησης της συμφωνίας για την παραχώρηση από τη χώρα μας, Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου BMP-1 στην Ουκρανία, με αντικατάστασή τους με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η άφιξη άμεσα έξι γερμανικά ακόμη Marder και άλλα 20 κοντά στο Πάσχα λένε πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως η συμφωνία εκτελείται κανονικά.

Σημειώνεται ότι δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο δημιούργησε αναστάτωση πως τα Marder που προορίζονται για την Ελλάδα, αλλάζουν πορεία και πρόκειται να κατευθυνθούν και αυτά προς ενίσχυση της Ουκρανικής άμυνας.

Η συνομιλία των δυο υπουργών φαίνεται πως ξεκαθαρίζει το τοπίο και παρουσιάζει πως η συμφωνία υλοποιείται κανονικά.

Δείτε επίσης