Πολιτική

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι - Όσα αποφάσισε το Μαξίμου

Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι - Όσα αποφάσισε το Μαξίμου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ως ιδιώτη κοντά στους προγόνους του στο Τατόι θα ταφεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, όπως αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Τετάρτης.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα για να μην γίνει η κηδεία και η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης (10/1) να μην γίνει με τιμές αρχηγού κράτους και όχι με δημοσία δαπάνη υπήρχε από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του.

Σημειώνεται ότι στη διυπουργική σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη για τα διαδικαστικά της εξοδίου ακολουθίας είχαν οι γιοι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος.

Δείτε επίσης