Πολιτική

Σαφή μηνύματα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Όχι σε διάλογο με το παράλογο»

«Όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μια νύχτα, μπορεί μια νύχτα να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός από την Κομοτηνή

Σαφές μηνύματα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Όχι σε διάλογο με το παράλογο»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σαφές μύνημα στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα δεν θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για τις παράνομες απαιτήεις της Τουρκίας και ειδικά όσο εντείνει τις προκλήσεις και αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία.

Η Τουρκία «κινείται δυστυχώς σε έναν παροξυσμό προκλήσεων δηλητηριάζοντας κυρίως τους ίδιους τους πολίτες της. Βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία. Στην επιθετικότητα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα, πιστοί στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας και στη συνθήκη της Λοζάνης. Κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές αλλά τις έχουμε πάντα ανοιχτές σε γόνιμες επαφές. Είμαστε δύναμη ειρήνης, ευθύνης και νομιμότητας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «είμαστε έτοιμοι πάντα να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία αλλά δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο».

«Όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα. Να στείλουμε ένα χαιρετισμό στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας, εκεί που η Ελλάδα αξιοποιεί για πρώτη φορά το φυσικό ενεργειακό της πλούτο. Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή Θράκη και ισχυρή Θράκη σημαίνει ισχυρή Ελλάδα», δήλωσε.

μεταναστευτικό

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στην επέκταση του φράκτη στα σύνορα, τονίζοντας ότι «θα επεκτείνεται σε όλη τη μεθόριο του Έβρου».

«Το Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας το 2020 όταν εκδηλώθηκε η μαζική προσπάθεια εργαλειοποίησης ανθρώπων, εσείς κρατήσατε απόρθητα τα σύνορά μας», είπε. «Η εμπειρία εκείνη ήταν και ένα παράλληλο μήνυμα σε όσους αντιτάχθηκαν στον αμυντικό φράκτη που σε λίγο θα επεκτείνεται σε όλη τη μεθόριο του Έβρου. Είναι οι ίδιοι που άλλοτε δεν διέκριναν θαλάσσια σύνορα και δεν δίσταζαν να συκοφαντούν την ίδια τους τη χώρα ακόμα και με ψεύτικες κατηγορίες για δήθεν νεκρά παιδιά».

«Αναλογίζομαι πώς θα ήμασταν σήμερα εάν εκείνοι χειρίζονταν μία τέτοια υβριδική επίθεση και αν και σήμερα επιμένουν στα ανοιχτά σύνορα με τους μετανάστες να έρχονται και μετά να εξαφανίζονται όπως έλεγε τότε η αρμόδια υπουργός τους. Αναρωτιέμαι αν στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται το αρχικό τους αίτημα να μην κατασκευαστεί ο φράκτης στον Έβρο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

εκλογές

«Με την ψήφο του ελληνικού λαού ανοίγει και η δεύτερη θητεία στη δημιουργία. Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε όμως ακόμα περισσότερα με μία ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε με το ίδιο και ακόμα πιο γρήγορο σταθερό και τολμηρό βήμα. Κυρίως με την ίδια αξιοπιστία η οποία μας ενώνει άρρηκτα με την κοινωνία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του.

Δείτε επίσης