Πολιτική

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραστούν στην κηδεία του

Θα συζητηθεί η τυχόν παρουσία «γαλάζιων» στελεχών

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραστούν στην κηδεία του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα βλέμματα του Μεγάρου Μξίμου είναι στραμμένα σήμερα Δευτέρα (16-1) στη Μητρόπολη Αθηνών εαι στις παρουσίες, από πλευράς ΝΔ, στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όπως φαίνεται η... αναβάθμιση της κυβερνητικής εκπροσώπησης, με τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πικραμένο βοήθησε τα αναποφάσιστα στελέχη της ΝΔ, να καταλήξουν στο τι θα κάνουν.

Επιπλέον σημαντικό ρόλο έχει παίξει και το γεγονός ότι το Μαξίμου δεν εξέδωσε Σημαντικό ρόλο εξάλλου, παίζει και το γεγονός ότι το Μαξίμου δεν έδωσε «απαγορευτικό» ως προς το ζήτημα της παρουσίας στην κηδεία του τέως στελεχών και βουλευτών και Υπουργών.

Παρόλα αυτά, τυχόν μαζική παρουσία «γαλάζιων» στελεχών είναι βέβαοιο ότι θα συζητηθεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι υπουργοί

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σήμερα το πρωί στη Μητρόπολη όπου αναμένεται να παραβρεθεί γύρω στις 10.15 το πρωί, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία Σαμαρά.

Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί και στην εξόδιο ακολουθία.

Από τους υπουργούς, την πρόθεση του να παραστεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου έχει επιβεβαιώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι, αν δεν ήταν σε αποστολή στο Κουβέιτ, θα πήγαινε στην κηδεία, και το παρών εκ μέρους της οικογένειας θα δώσει η σύζυγος του, Ευγενία Μανωλίδου.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ως και χθες στάθμιζε το αν θα μεταβεί ή όχι στη Μητρόπολη, όπως και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με τη νύφη του τέως Βασιλιά Τατιάνα Μπλάτνικ και τον γιο του Νικόλαο.

Αντίθετα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δώσει το παρών.

Πολιτικές παρουσίες

Από βουλευτές, παρούσα στη Μητρόπολη θα είναι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, της οποίας ήταν νονός ο τέως βασιλιάς, ενώ το παρών θα δώσουν οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Περικλής Μαντάς, όπως και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι οποίοι είναι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Εκ του θεσμικού του ρόλου, το παρών αναμένεται να δώσει στη Μητρόπολη και ο περιφερειάρχης Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Παρά την αρχική του πρόθεση τελικά δεν θα παραστούν στην κηδεία οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, λόγω της επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στην περιοχή.

Δείτε επίσης