Πολιτική

Γκάλοπ Metron Analysis: Μπροστά 8,9% η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διπλάσια διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα

Γκάλοπ Metron Analysis: Μπροστά 8,9% η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Διαφορά 8,9 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στην εκτίμηση ψήφου η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΜEGA. Παράλληλα, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με υπερδιπλάσια διαφορά από το Αλέξη Τσίπρα.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 36,4% με διαφορά 8,9 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 27,5%, ακουλουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελ. Λύση με 4,5% το ΜΕΡ25 με 3,5%, ενώ 3,5% λαμβάνει το κόμμα του Η. Κασιδιάρη.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβανει 28,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%, το ΠΑΣΟΚ 9,7%, το ΚΚΕ 4,6%, η Ελ. Λύση 3,5% και τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν κάτω από 3%.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο το ποσοστό της ΝΔ παραμένει σχεδόν σταθερό πέριξ του 29%, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει χαμηλότερο ποσοστό από αυτό του Δεκεμβρίου, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί σταθερά καθοδική πορεία.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 37% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι λαμβάνουν μονοψήφιο ποσοστό.

Στις θετικές απόψεις, η ΝΔ λαμβάνει 38% έναντι μόλις 18% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις αρνητικές απόψεις ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 72%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην παράσταση νίκης 70% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αυξήθηκε στο 50% το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις κάλπες, μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Metron, Στράτος Φαναράς είπε στο κεντρικό δελτίο του ΜEGA ότι η σταδιακή στροφή των πολιτών προς την αυτοδυναμία διευκολύνει την κεντρική επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας.

Μεγαλύτερο ζήτημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια με 32% και ακολουθεί η οικονομία με 29%, ενώ τα υπόλοια προβλήματα λαμβάνουν μονοψήφιο ποσοστό.

Δείτε επίσης