Πολιτική

Qatargate: Ποιόν φοβάται η Εύα Καϊλή;-Ο Παντσέρι κρατά την τύχη της στα «χέρια» του

Ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου έχει δεσμευτεί να ξεσκεπάσει το κύκλωμα ανταλλαγής του «μαύρου χρήματος»

Qatargate: Ποιόν φοβάται η Εύα Καϊλή;-Ο Παντσέρι κρατά την τύχη της στα «χέρια» του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Εύα Καϊλή μέσα από το κελί της στις φυλακές Χάρεν τηρεί στάση αναμονής και αναμένει με αγωνία τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις του Πιέρ Αντόνιο Πατσέρι μετά το μνημόνιο μεταμέλειας και συνεργασίας που υπέγραψε με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλετής στην ουσία κρατά στα χέιρα του την «τύχη» της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και με μια φράση του μπορεί αρχικά να παρατείνει επ' αόριστον την κράτησή της και, τελικά, αν υπάρξει παραπομπή σε δίκη στην επιβολή βαριάς ποινής.

Από την ημέρα που προχώρησε η υπογραφή της συμφωνίας Παντσέρι με τις βελικές εισαγγελικές Αρχές τα μηνύματα για την Εύα Καϊλή δεν είναι θετικά

Για παράδειγμα, ο δικηγόρος του πρώην ευρωβουλευτή και φερόμενου ως εγκεφάλου του Qatargate, Λοράν Κεν, στην ερώτηση του δημοσιογράφου της Corriere Della Sera για την κατηγορούμενη ευρωβουλευτή και που ανήκει η βαλίτσα με τα χρήματα ήταν σαφής: «η Καϊλή προσπαθεί να υπερασπίσει τον εαυτό της. Ο Παντσέρι θα μιλήσει, θα πει την αλήθεια»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι θα επιχειρήσει να σώσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά τη γυναίκα και την κόρη του.

Ο Παντσέρι γνωρίζει ότι πρέπει να πει την αλήθεια γιατί βάση της συμφωνίας που έχει υπογράψει με τους Βέλγους αν δώσει το παραμικρό στοιχείο που δεν είναι αληθές τότε αυτομάτως ακυρώνεται και η συμφωνία.

«Θα πει όλη την αλήθεια και δεσμεύεται να ενημερώσει το δικαστικό σώμα και τους ανακριτές για τον τρόπο λειτουργίας, τις οικονομικές συμφωνίες με τρίτα κράτη ,τη διαδρομή του χρήματος, τους δικαιούχους και τα ανταλλάγματα, το ρόλο γνωστών αλλά και άγνωστων προσώπων στην υπόθεση και τα ονόματα αυτών που έδιναν τα χρήματα.» Αυτή είναι η συμφωνία που έχει υπογράψει με τους Βέλγους ο πρώην ευρωβουλευτής.

Αν ο Αντόνιο Παντσέρι πει έστω τη φράση «Η Εύα Καϊλή γνώριζε» τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για την Ελληνίδα κατηγορούμενη ευρωβουλευτή.

Οι επόμενες κινήσεις της Εύας Καϊλή

Η κατηγορούμενη ευρωβουλευτής από την πλευρά της μετά το δεύτερο «όχι» από το προδικαστικό συμβούλιο για την αποφυλάκισή της έστω με «βραχιολάκι» γνωρίζει ότι όλα εξαρτώνται από τον Παντσέρι. Περιμένει, λοιπόν, την Τρίτη να αρχίσει να καταθέτει για να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις της .

Οι δικηγόροι της επιμένουν ότι στα υπέρ της είναι ότι δεν υπάρχει σε καμία συνομιλία, δεδομένου ότι οι Βέλγοι είχαν βάλει κοριούς για μήνες ακόμα και στο σπίτι του Παντσέρι αλλά και ότι δεν έχει πάρει λεφτά από το Κατάρ.

Η βαλίτσα με τα χρήματα και η παράδοση στον πατέρα της ερμηνεύεται ως κίνηση πανικού και μόνο, υποστηρίζει από την αρχή το περιβάλλον της.

Ο Αντόνιο Παντσέρι ήδη έχει αρχίσει να «δίνει» ονόματα όπως αυτό του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι «λαδώθηκε» με 140.000 ευρώ. Ο Ταραμπέλα θα μιλήσει τώρα στους ανακριτές και ο δικηγόρος του λέει να κρατούν «μικρό καλάθι» σε όσα λέει ο Παντσέρι γιατί τα λέει όπως τον συμφέρει προκειμένου να πάρει αντάλλαγμα.

Για όσα έχει πει στις «μυστικές του καταθέσεις» ο πρώην ευρωβουλευτής και όσα θα πει στις επόμενες καταθέσεις του θα ελεγχθούν από τις ανακριτές αρχές του Βελγίου.

Το ερώτημα είναι αν εμπλέκει και την Εύα Καϊλή. Γιατί για τον σύντροφό της Φραντζέσκο Τζιόρτζι έχει να πει πολλά καθώς φέρεται να είναι το δεξί του χέρι στην υπόθεση

Δείτε επίσης