Πολιτική

Γιατί η ΝΔ επιλέγει τη θετική προεκλογική καμπάνια

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να προσέλθει στην πρώτη κάλπη μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων, ώστε να συγκεντρώσει ένα ποσοστό κοντά στο 34%-35%

Γιατί η ΝΔ επιλέγει τη θετική προεκλογική καμπάνια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την οδό της λεγόμενης «θετικής προεκλογικής καμπάνιας» και όχι της αρνητικής αναμένεται να επιλέξει η ΝΔ, στην προεκλογική περίοδο που έχει ήδη ατύπως εκκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνών κόμμα δε θα προσπαθήσει να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης και να μπει στην λογική της άγονης κόντρας για επικοινωνιακής κόντρας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικός λόγος στην παραπάνω πολιτική επιλογή είναι η πεποίθηση του Μεγάρου Μαξίμου ότι με τον τρόπο αυτό θα προσεγγίσει καλύτερα τους λεγόμενους αναποφάσιστους. Εκείνους δηλαδή που μέχρι την τελευταία στιγμή δε θα έχουν αποφασίσουν ποιο κόμμα θα στηρίξουν.

Πρόκειται για πολίτες χωρίς κομματική προέλευση που δεν προέρχονται από κάποια πολιτική παράταξη και που τις περισσότερες φορές ψηφίζουν αυτόν που πιστεύουν ότι θα μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα καλύτερα. Γι' αυτό το λόγο στο επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ θα είναι η ευθεία σύγκριση των «γαλάζιων» κυβερνητικών πεπραγμένων με εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια στρατηγική επιλογή του κ.Μητσοτάκη που αποτυπώθηκε και στην συνέντευξη τύπου για την οικονομία το μεσημέρι της Δευτέρας. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου ένας μεγάλος αριθμός από όλους όσοι δηλώνουν σήμερα αναποφάσιστοι να προσέλθουν να ψηφίσουν στην πρώτη κάλπη. Εφόσον αυτό γίνει στην πράξη τότε η ΝΔ μπορεί να συγκεντρώσει ένα ποσοστό ανάμεσα στο 34%-35%.

Ένα ποσοστό που εφόσον καταγραφεί στην επαναληπτική κάλπη κάνει το θέμα της αυτοδυναμίας εφικτό, μια και θα χρειάζεται ένα ακόμα 4% για να συγκεντρώσει τις 151 έδρες. Ενα ποσοστό που θα πάρει από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Με βάση λοιπόν αυτή την στρατηγική ο κ.Μητσοτάκης κινείται χωρίς «κορώνες» και οξείς χαρακτηρισμούς. Πρωταρχικό του μέλημα η παρουσίαση του μέχρι σήμερα κυβερνητικού του έργου και ασφαλώς η ανάδειξη της επόμενης μέρας.

Δείτε επίσης