Πολιτική

Τέλος Φεβρουαρίου «κλειδώνουν» τα μέτρα, Μάρτιο προκηρύσσονται εκλογές

Το Vradini.gr παρουσιάζει τον οδικό χάρτη προς τις κάλπες, με τις πρώτες να στήνονται στις 9 Απριλίου, όπως αποκαλύψαμε το περασμένο Σάββατο

Τέλος Φεβρουαρίου «κλειδώνουν» τα μέτρα, Μάρτιο προκηρύσσονται εκλογές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τον οδικό χάρτη μέχρι τις κάλπες περιέγραψε εμμέσως πλην σαφώς χθες ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την οικονομία.

Και όπως έχει πει πολλές φορές και επανέλαβε και χθες γνωρίζει ότι το νούμερο ένα πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδειξε» χρονικά την ημερομηνία που θα ακούσουμε από τον ίδιο τα πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους πολίτες απέναντι στην οικονομική κρίση που ταλανίζει όλη την Ευρώπη.

Τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το οικονομικό επιτελείο θα έχει μια καλύτερη εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος. Έτσι, από αυτό συνεπάγεται ότι εκτός απροόπτου, μετά την Καθαρά Δευτέρα (27 Φεβρουαρίου) και περίπου στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες παρεμβάσεις για την στήριξη της κοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένο θεωρείται ότι θα δοθεί μια νέα επιταγή ακρίβειας όπως είχε γίνει και τα Χριστούγεννα και θα κυμαίνεται από 250 έως 300 ευρώ.

Το θέμα των αναδρομικών το απέκλεισε και ο ίδιος και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συνταξιούχοι στους οποίους απευθύνεται είναι μια κοινωνική ομάδα, η οποία θα έχει ήδη λάβει μέρος από το μέρισμα ανάπτυξης με την αύξηση των συντάξεων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί άλλο ένα μέτρο τύπου pass αλλά ακόμα δεν έχει σχηματοποιηθεί από το οικονομικό επιτελείο. Τέλος, η αύξηση στον κατώτατο μισθό φαίνεται να κλειδώνει στο 7,75%.

Το επόμενο βήμα θα είναι η προκήρυξη εκλογών. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τοποθετούν την ανακοίνωσή τους από τον πρωθυπουργό με τηλεοπτικό μήνυμα μέσα στο τριήμερο από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου.

Οι εκλογές

Έτσι, θα φτάσουμε στις πρώτες κάλπες με απλή αναλογική στις 9 Απριλίου. Οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα κρατήσουν σύμφωνα με υπολογισμούς το πολύ έως την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου. Από την στιγμή που θα αποβούν άκαρπες θα φτάσουμε έως τις 19 Απριλίου έως ότου ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών των βουλευτών και το άνοιγμα της Βουλής.

Η επόμενη κάλπη, αυτή την φορά με ενισχυμένη αναλογική θα στηθεί στις 14 Μαΐου, ημερομηνία η οποία θα συμπέσει και με τις εκλογές στην Τουρκία όπως έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε επίσης